Basisschool de Peperklip

Fahrenheitstraat 2 3112 ZM Schiedam

  • Schoolfoto van Basisschool de Peperklip
  • Schoolfoto van Basisschool de Peperklip
  • Schoolfoto van Basisschool de Peperklip
  • Schoolfoto van Basisschool de Peperklip
  • Schoolfoto van Basisschool de Peperklip

In het kort

Toelichting van de school

Obs De Peperklip staat midden in de wijk Schiedam-Oost. Wij staan voor een veilig pedagogisch klimaat waarin iedereen, ongeacht cultuur, overtuiging of achtergrond welkom is en waar oog is voor de kinderen en hun talenten. Ons onderwijs is er op gericht dat iedere leerling zich tot volle potentie kan ontwikkelen. Hierbij houden we rekening met de verschillende leerbehoeften of behoeften op sociaal-emotioneel gebied. Er wordt veel aandacht aan de basisvaardigheden taal, lezen en rekenen. Willen leerlingen zich deze basisvaardigheden eigen maken is het van belang dat de instructie van hoge kwaliteit is en dat de leerlingen onderwijs op maat krijgen. Er wordt daarom sterk gedifferentieerd les gegeven. Voor sommige kinderen is dit niet genoeg. Zij vragen binnen het reguliere onderwijs extra zorg. Voor die leerlingen hebben wij specialisten in huis, zoals de gezins- of leesspecialist. Om ervoor te zorgen dat leerlingen hun talenten leren ontdekken en ontwikkelen besteden we veel aandacht aan kunst en cultuur, techniek en bewegingsonderwijs.

Obs de Peperklip: "Meer dan onderwijs"

http://www.peperklipschiedam.nl

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Veilig schoolklimaat
  • Gedifferentieerd werken
  • Verrijkings- en niveauklas
  • Muziek, cultuur en techniek
  • Ecoschool

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze school heeft 20 groepen: 6 kleutergroepen en verder van ieder leerjaar twee of drie groepen. We proberen onze groepen zo klein mogelijk te houden en ieder leerjaar heeft een aantal dagen per week de beschikking over een onderwijsassistent voor extra ondersteuning.

Aanmelden van nieuwe leerlingen

Bent u benieuwd naar onze school en het onderwijs dat wij geven? Dan bent u van harte welkom voor een rondleiding! U kunt op verschillende manieren een rondleiding aanvragen:

Via e-mail: directie.peperklip@primoschiedam.nl of administratie.peperklip@primoschiedam.nl of via 

https://www.peperklipschiedam.nl/wp-content/uploads/Aanmeldformulier-2.pdf

Telefonisch: U kunt natuurlijk ook telefonisch een afspraak maken. Ons telefoonnummer is 010-4152685.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
370
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven