De Poldervaart

Prinses Beatrixlaan 20 3121 JN Schiedam

  • Hier maken de kinderen de tegels die voor de school zijn neergelegd.
  • Workshop bij de Jaguars. Gekleurde paaltjes beschilderd of bekleed met wol.
  • Schoolfoto van De Poldervaart
  • Schoolfoto van De Poldervaart

Resultaten eindtoets

Toelichting van de school

De leerlingen van MDO De Poldervaart doen vanaf schooljaar 2019-2020 mee met de eindtoets. Het drempelonderzoek wordt ook afgenomen samen met een IQ-onderzoek. Uiteraard volgen wij de leerlingen met het CITO leerlingvolgsysteem. Deze gegevens worden niet uitgewisseld met DUO en zijn hier dus niet zichtbaar.

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Toelichting van de school

De Poldervaart heeft twee momenten waarop alle kinderen de toetsen van CITO maken om te onderzoeken of de kinderen op zijn/haar ontwikkelingslijn zit. De resultaten worden gebruikt om de planning van de leerstof van de leerling, indien gewenst, aan te passen. Alle kinderen hebben een eigen ontwikkelingsperspectief en werken op eigen niveau. 


Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

Onze kinderen stromen uit naar diverse types en niveaus van vervolgonderwijs zoals:

  • VSO
  • Praktijkonderwijs
  • VMBO (basis/kader/gemengd/theoretisch)
  • Havo/VWO


Weergave Schooladvies

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
In het derde jaar

Bron

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

Een kind dat zelfbewust is, is in staat om zich te realiseren wat er in zijn eigen geest omgaat en is zich bewust van zijn eigen bestaan.

Een kind dat zelfstandig is, is in staat om onafhankelijk te zijn van een ander. Dat gaat niet alleen om praktische dingen, maar ook om zelfstandig keuzes te maken.

Een kind dat zelfkennis heeft, heeft het vermogen om de eigen denkwijze, de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de eigen geest en van het eigen lichaam te kunnen inschatten en daar rationele conclusies uit te trekken.

Een kind met deze vaardigheden is in staat om in allerlei situaties op een goede manier met anderen om te gaan en bij te dragen aan de samenleving. Daarbij kan een kind aangesproken worden op zijn functioneren, omdat wat hij doet uit zelfbewustzijn, zelfstandigheid en zelfkennis voortkomt.


Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • Zelfbewustzijn
  • Zelfstandigheid
  • Zelfkennis

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

De Poldervaart heeft een basisarrangement. Gezien het lage verwijzingspercentage van het samenwerkingsverband Vlaardingen, Maassluis en Schiedam worden alleen leerlingen die vastlopen op het gewone basisonderwijs toegelaten.

Het team van de Poldervaart doet er alles aan om deze leerlingen de beste begeleiding te geven.

De inspectie heeft de plicht om erop toe te zien dat het team en de directie het beste uit de kinderen halen.

Terug naar boven