OMBS Ziezo

't Zand 2 4707 VX Roosendaal

  • Schoolfoto van OMBS Ziezo
  • Schoolfoto van OMBS Ziezo
  • Schoolfoto van OMBS Ziezo
  • Meneer Ronald is onze vakleerkracht muziek.
  • Schoolfoto van OMBS Ziezo

Het team

Toelichting van de school

ZieZo heeft een enthousiast, betrokken en hardwerkend team. Wij werken graag en goed samen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Indien een leerkracht ziek of afwezig is, dan wordt deze leerkracht zo mogelijk vervangen door een invalleerkracht. Wij organiseren dit op stichtingsniveau met Leswerk. 

Leswerk regelt voor diverse schoolbesturen in de regio West-Brabant de organisatie van korte vervangingen en tijdelijke vacatures die ontstaan voor het waarnemen van de eigen medewerkers van de basisscholen binnen de schoolbesturen. Hierdoor worden schooldirecteuren ontlast van de dagelijks terugkerende zoektocht naar vervangers en kunnen vervangers rekenen op een professionele organisatie.
Leswerk zoekt vervangers die bereid zijn om invalwerk te verrichten. Zij werken met een efficiënt en gebruiksvriendelijk systeem waardoor de vervanger heel eenvoudig zelf kan bepalen op welke dagen, voor welke besturen, scholen en groepen hij of zij werkzaam wil zijn.
Meer informatie kan je vinden op: www.leswerk.net

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Het onderwijs is op onze school gebaseerd op de visie van Maria Montessori. Door de grote mate van individuele begeleiding, door observatie, door persoonlijk contact bij het aanbieden van het materiaal, door stimulering van de zelfwerkzaamheid en door attent te zijn op bijzonderheden die extra aandacht vragen, krijgt ieder kind de kans zich optimaal te ontwikkelen. Onze groepen zijn zo samengesteld, dat de kinderen uit twee leerjaren steeds één groep vormen. Juist doordat er kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar zitten, kunnen de ouderen de jongeren helpen en leren de jongeren hulp vragen aan de ouderen. Hoewel kinderen vrij zijn om alleen te werken, zullen ze door de sfeer, het materiaal en de leeftijdsopbouw in de groep ervaren dat het plezierig is om samen te werken en je sociaal te gedragen.

Onze groepen zijn als volgt vormgegeven:
3 kleuterbouwgroepen (groep 1/2)
3 onderbouwgroepen (groep 3/4)
3 middenbouwgroepen (groep 5/6)
3 bovenbouwgroepen (groep 7/8)

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Kleuterbouw.
Wij hanteren een vrijheid van lesrooster, om zo beter volgens de principes van het montessorionderwijs te kunnen werken. 
Voor onze kleuters beschikken wij over drie volledig ingerichte lokalen. Daarnaast hebben onze kleuters een eigen spellokaal, een groot plein en een tuin om heerlijk te spelen. Kortom er is meer dan genoeg ruimte om te ontdekken, te experimenteren en heerlijk te spelen! We vinden het belangrijk dat onze jongste kinderen vooral spelenderwijs ontdekken en leren van elkaar. We werken met thema's passend bij de belevingswereld van de kinderen. We proberen onze kinderen zo breed mogelijk overal van te laten 'proeven' ten aanzien van Kunst en Cultuuronderwijs. Muziek, kunst maken (bv. schilderen, ruimtelijk werk), toneel, techniek, sport en beweging en dans worden aangeboden.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Ook in deze bouwen hanteren wij een vrijheid van lesrooster, om zo beter volgens de principes van het montessorionderwijs te kunnen werken. Binnen deze vrijheid hebben we wel streeftijden vastgelegd. Zo wordt er minstens vijf uur per week gerekend, elke dag een uur aan lezen besteed en hebben ze anderhalf uur gymnastiek in de week. Ook vakken als muziek (van de vakleerkracht), tekenen, handvaardigheid komen elke week ruimschoots aan bod.
Een gedeelte van de tijd ligt vast in het rooster vanwege organisatorische, maar een gedeelte van tijd hangt mede af van de werkkeuze van de leerlingen (hetgeen natuurlijk goed gemonitord wordt door de leerkrachten).

De groepssamenstelling ligt bij ons op school niet vast. Bij een bouwwisseling wordt door de leerkracht goed gekeken in welke groep het kind het beste tot ontwikkeling komt. Dit is een proces wat met elkaar goed besproken wordt. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De ambitie is om volledig onderwijs te geven volgens de beginselen van Maria Montessori: wendbaar, weerbaar en zelfstandig. Het doel is om kinderen te prikkelen zich te ontwikkelen op hun interessegebieden en overzicht houden over de algemene ontwikkeling op de basisvaardigheden.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Onze school heeft jong kind aanbod. Wij werken samen met een kinderopvang Kober, zij bieden volledige kinderopvang inclusief voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) wordt ingezet om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en onderwijsachterstanden te voorkomen. Schoolbesturen werken hiervoor samen met het gemeentebestuur. VVE is bestemd voor jonge kinderen die een grotere kans hebben om een onderwijsachterstand op te lopen. Om een goede start op de basisschool te bevorderen, krijgen deze kinderen via speciale programma’s extra aandacht voor hun ontwikkeling. Voorschoolse educatie is bedoeld voor peuters vanaf 2 jaar en wordt aangeboden op de peuteropvang van de kinderopvangorganisaties die hiervoor gecertificeerd zijn. De peutergroep van Kober ZieZo is gecertificeerd en maakt gebruik van de methode Piramide. Daarnaast volgen zij de ontwikkeling van de peuters, met het observatie- en registratiemiddel Kijk. Er is een warme overdracht voor elke peuter die naar groep 1 overgaat. De thema's van waaruit gewerkt wordt zijn voor peuters en kleuters zoveel als mogelijk hetzelfde. Er worden gezamenlijke activiteiten gepland en uitgevoerd en we vieren onze feestelijke momenten vanzelfsprekend samen. Aanmelden voor de peutergroep Kober ZieZo kan via de website van Kinderopvang Kober.  Mocht u hierbij hulp kunnen gebruiken, maakt u dan een afspraak met de vestigingsmanager, Marian Oostvogels.

Terug naar boven