Basisschool De Brink

Brink 20 6595 AN Ottersum

Schoolfoto van Basisschool De Brink

Het team

Toelichting van de school

Op donderdag hebben alle groepen muziekles van een vakdocent muziek.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging  

 Stap 1: Directeur vraagt vervanging aan bij Vervangingspool. Indien er geen vervanging vanuit de Vervangerspool is:  

 Stap 2: Eigen personeel wordt gevraagd extra te werken. Indien dit niet mogelijk is: 

 Stap 3 Groepen samenvoegen of verdelen Wanneer dit niet werkbaar is of dit is in dezelfde week al een keer toegepast: 

 Stap 4 Groepen naar huis sturen Daarbij geldt het volgende:  De ouders krijgen uiterlijk 1 dag van te voren via de school te horen, dat er geen vervanging is voor een groep. De ouders worden dan verzocht om het kind thuis te houden.  In principe geldt dit voor 1 dag. Mocht de betreffende medewerker langer ziek zijn wordt een andere groep verzocht thuis te blijven zodat die leerkracht voor de groep kan staan.   

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op onze basisschool werken wij in principe met leerstofjaarklassen (kinderen van dezelfde leeftijd bij elkaar in één groep). Het kan dat we vanuit financiële overwegingen toch moeten besluiten om groepen samen te voegen (combigroepen).

We werken met leerstofjaarklassen maar proberen op verschillende momenten in het jaar of bij vaste vakken groepsdoorbrekend te werken, op deze manier werken kinderen en leerkrachten, van verschillende groepen, met elkaar samen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de groepen 1-2 wordt gewerkt vanuit beredeneerd aanbod, dit houdt in dat kinderen vanuit een thema wat centraal  staat aan het werk gaan. De invulling van de huishoek wordt ieder thema samen met de kinderen besproken. De groep bepaalt hoe de huishoek eruit gaat zien, wat er in het winkeltje verkocht wordt etc. De creatieve lessen staan in het teken van het thema. Op deze manier zijn de kinderen op een constructieve manier aan het spelend leren. 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Per jaar wordt er gekeken wat de groep nodig heeft. De tijden die hierboven in het schema zijn kunnen dus per jaar iets verschillen. Wanneer een groep moeite heeft met rekenen maar erg goed is in taal zal er meer tijd naar rekenen gaan. Zo wordt elke groep goed bekeken en afgestemd op de behoefte van die groep.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Binnen De Brink werken we met een plusklas voor kinderen die de stof goed aankunnen maar daarnaast nog iets extra nodig hebben om voldoende uitgedaagd te blijven. We werken met vaste vrijwilligers die zich vooral richten op kinderen die het lezen lastig vinden. Onze onderwijsassistenten ondersteunen daar waar het nodig is, zij werken met individuele kinderen en met groepjes kinderen. Wanneer kinderen meer nodig hebben dan wij zelf kunnen bieden, kunnen wij een arrangement aanvragen bij Passen onderwijs. Dit zal altijd in overleg gaan met onze schoolondersteuner, Ib-er, leerkracht en ouders.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Om antwoord te krijgen op deze vraag kunt u het schoolontwikkelplan (SOP) bekijken op de website van de school. Hierin staat precies beschreven welke ondersteuning wij als school of als samenwerkingsverband kunnen bieden.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven