Christelijke Basisschool De Bornput

Moerdamme 26 4415 AP Oostdijk

Schoolfoto van Christelijke Basisschool De Bornput

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij vervanging voor ziekte, (studie)verlof, zwangerschaps- en ouderschapsverlof doen we een beroep op de vervangerspool van Colon.
Als er geen vervanger is vanuit de vervangerspool, zoeken we onder de collega's naar iemand die kan vervangen. 

Wanneer dit ook niet het geval is doen de leerlingen thuis digitaal hun werk. Wanneer dit thuis niet mogelijk is, mogen deze leerlingen naar school komen en worden opgevangen in een andere groep. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Binnen het kleuteronderwijs wordt er gewerkt volgens principes van het ontwikkelingsgericht onderwijs. Er wordt thematisch gewerkt, dit thema vormt de kapstok en komen de verschillende vakken aan bod. Daardoor kan de tijd niet op een juiste manier per vak worden verdeeld omdat zowel taal, rekenen als wereldoriëntatie ook tijdens het spelen/werken aan bod komen. 

De taal- en rekenactiviteiten worden met de hele groep gedaan en in kleine groepjes tijdens een deel van de speel/werkles.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Om de week wordt in groep 5/6 zwemles aangeboden.

Gemiddeld genomen komt de leesconsulente om de andere week in iedere groep een half uur.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school biedt onderwijs aan zoveel mogelijk leerlingen die onder onze zorgplicht vallen. Dit zijn leerlingen van wie de ouders voor onze school gekozen hebben en die geen extra zorgbehoeften hebben. Wanneer er zorgen bestaan voordat een leerling naar school komt óf ontstaat wanneer een leerling bij ons op school zit, zoeken wij met ouders en externe deskundigen wat het beste is voor de leerling. Dit kan zijn dat er een arrangement aangevraagd wordt waarbij materialen, personen en/of expertise in school komt die de school bijstaat in de begeleiding van deze leerling. Het kan ook zijn dat we samen met ouders en externe deskundigen op zoek gaan naar een geschikte onderwijsplaats voor deze leerling, dit is een onderwijsplaats buiten onze school. Door middel van de arrangementen hebben wij faciliteiten om de kinderen die dat nodig hebben te voorzien in hun zorgbehoeften. Daarnaast is onze school rolstoeltoegankelijk op de benedenverdieping.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De school heeft de ambitie zich meer te bekwamen in samenwerking met ambulant begeleiders om leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte te kunnen begeleiden in wat zij nodig hebben.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Er zijn contacten met Elorah. In schooljaar 2021-2022 is er een peiling gedaan naar de behoefte aan BSO. Die behoefte bleek te gering te zijn, om op locatie opvang te realiseren. In het schooljaar 2022-2023 hebben we opnieuw een behoeftepeiling uitgezet. Aan een peutergroep is beperkte belangstelling, terwijl aan buitenschoolse opvang wel behoefte is. Op dit moment lopen er gesprekken over een eventuele realisatie van BSO.

Terug naar boven