Openbare Basisschool De Hekakker

Schoolstraat 3 9331 AV Norg

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Hekakker
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Hekakker
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Hekakker
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Hekakker
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Hekakker

In het kort

Toelichting van de school

Van harte welkom op obs De Hekakker.

Obs De Hekakker is sinds 1979 in het huidige gebouw gehuisvest in Norg. Norg is een dorp dat qua bevolking breed is opgebouwd (sociaal, cultureel, etnisch, financieel). Onze school is de enige basisschool in het dorp. De leerlingen zijn afkomstig uit het dorp Norg en de naaste omgeving.

We zijn een openbare basisschool. Dit betekent dat in principe ieder kind welkom is, ongeacht zijn/haar levensovertuiging, geloof, culturele achtergrond of sociaal milieu. Op onze school wordt het hele jaar druk geleerd en hard gewerkt. Dat kun je alleen goed doen, wanneer je je op school veilig voelt. Daarom willen we een school zijn, waar kinderen, ouders en leerkrachten respectvol met elkaar omgaan. Wij doen ons best op school een sfeer te creëren, waarin kinderen leren op een positieve manier met elkaar om te gaan. Een kind moet zich prettig en veilig kunnen voelen op school. Wanneer het unieke en positieve van ieder kind wordt benadrukt, krijgen kinderen het gevoel te worden geaccepteerd zoals ze zijn. Kinderen moeten leren rekening te houden met elkaar en hun omgeving. Zo worden ze in staat gesteld zich tot een zelfstandige persoonlijkheid te ontwikkelen.

In het vignet van onze school kunt u "het kind" herkennen. Door het hand in hand staan van de kinderen in het vignet, ontstaat ons schoolgebouw, waar uw kinderen een groot deel van de dag doorbrengen. Voor ons symboliseert dit hand in hand staan ook de gezamenlijke verantwoordelijkheid die wij als school en u als ouders hebben.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
229
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven