kindcentrum De Koningslinde

Larixlaan 86 3862 EV Nijkerk

  • Schoolfoto van kindcentrum De Koningslinde
  • Schoolfoto van kindcentrum De Koningslinde

Het team

Toelichting van de school

Wij kiezen er bewust voor ons personeel te specialiseren zodat elke leerkracht zelf in staat is de lessen te geven. Daarnaast is een aantal leerkrachten opgeleid tot specialist, zoals voor rekenen, taal, lezen, gedrag, bewegingsonderwijs en jonge kind. 

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De Koningslinde heeft een aantal leerkrachtondersteuners in dienst. Zij ondersteunen in de klas als onderwijsassistent en vervangen leerkrachten bij afwezigheid. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Koningslinde werkt al jaren in 3 niveaus waar het rekenen, taal, spelling en (begrijpend) lezen betreft. Om nog meer aan leerlingverschillen tegemoet te komen, werken we dit schooljaar met verschillende pilots.

In de groepen 1 en 2 wordt het spelen in de hoeken uitgewerkt, om meer tegemoet te komen aan wat (individuele) kinderen nodig hebben om zich te ontwikkelen.

In de groepen 3,4 en 5 nemen we de rekentoetsen af voor het betreffende blok, zodat de leerlingen alleen aan de slag gaan met wat ze nog niet beheersen. Daarnaast werkt men geclusterd aan projecten, waarin verschillende vakken samen komen.

In de groepen 6,7 en 8 worden zaakvakken geclusterd en krijgen kinderen zelf de kans het onderwerp uit te werken en te presenteren waar ze meer van willen weten. Wel onder de paraplu van de kerndoelen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

In het bovenstaande overzicht leest u hoeveel tijd er globaal per week aan de verschillende vakken wordt besteed.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Door de koppeling met voorschoolse educatie en vroegsignalering kunnen wij kinderen al op zeer jonge leeftijd de zorg bieden die zij nodig hebben. De formatie voor IB is uitgebreid, zodat er nog meer tijd en aandacht is voor het jonge kind.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Opvang en onderwijs zijn geïntegreerd; op één locatie wordt één doorgaande leer- en ontwikkellijn gerealiseerd. Daarmee bieden wij een integrale pedagogische ondersteuning in de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar, gericht op ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Dit heeft een grote meerwaarde voor het kind en voor ouders. Schools en buitenschools leren worden bewust nadrukkelijk met elkaar in samenhang gebracht vanuit één heldere visie op de ontwikkeling van kinderen.   

Terug naar boven