Bij welke activiteiten werkt de school samen met ouders?
Medezeggenschapsraad
Voor leerkrachten als werknemer is een goede rechtspositie belangrijk. Ouders zijn gebaat bij goed onderwijs en een prettig opvoedingsklimaat. Om een school goed te laten functioneren is het belangrijk tegemoet te komen aan deze belangen. Daarom heeft de school een medezeggenschapsraad die het overleg tussen beide groepen regelt. De medezeggenschapsraad op onze school bestaat uit 4 leden. Twee leden worden gekozen uit en door de ouders, twee leden worden gekozen uit en door het personeel van de school. Als er iemand aftreedt van de raad worden er nieuwe verkiezingen uitgeschreven.
Samenstelling Medezeggenschapsraad:
Susan Asveld-Kluytmans - oudergeleding / voorzitter bereikbaar op: [email protected] en/of 0653302566
Roel van Dijnen - oudergeleding
Hilde Berkers - personeelsgeleding
Kim van Kessel - personeelsgeleding / secretaris
Binnen PRODAS is er ook een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) waar men onderwerpen bespreekt die voor alle medezeggenschapsraden van de afzonderlijke scholen van het bestuur van belang zijn. Het is vanzelfsprekend dat ook de bevoegdheden van de GMR nauwkeurig in een reglement zijn vastgelegd. Zowel medezeggenschapsraad als GMR zijn bevoegd om voorstellen te doen, standpunten kenbaar te maken, adviezen te geven, instemming te verlenen of zich te onthouden van voorstellen van het bestuur. Het beleid van een school vormgeven en uitvoeren is een taak van directie, bestuur, leerkrachten in samenspraak met de MR. Alle onderwerpen die op school van belang zijn komen in de medezeggenschapsraad aan bod. Mocht je een bepaald onderwerp graag behandeld zien, dan kunt u dat via de medezeggenschapsraad aankaarten.
Meer informatie over de MR vindt u op onze website: https://www.bs-neerkant.nl/over-onze-school/medezeggenschapsraad/
Ouderplatform
Het is natuurlijk belangrijk voor de MR-ouders om te weten wat er leeft en speelt bij anderen t.a.v. school. Daarom is een ouderplatform opgericht om regelmatig te overleggen met een groep betrokken ouders. We streven ernaar dat per groep een ouder zitting neemt in het platform. Er worden 3 a 4 bijeenkomsten per jaar gehouden.
Oudercomité
Basisschool St. Willibrordus heeft een oudercomité, dat als belangrijkste doelstellingen heeft:
- De contacten tussen ouders en team bevorderen.
- Meewerken van ouders op school bevorderen.
- Mede-organiseren van allerlei activiteiten op school.
Uit elke groep wordt één ouder gekozen tot klassenouder. Samen vormen zij het oudercomité. Het oudercomité vergadert 1 keer per zes weken. Bij deze vergaderingen is ook altijd een vertegenwoordiger van het team aanwezig. De klassenouder regelt op verzoek van de leerkracht ouders om schoolactiviteiten mee te begeleiden wanneer er ouderhulp nodig is. Als u vragen heeft over de activiteiten van het oudercomité, neem dan contact op met de contactouder uit de groep van uw kind.
Jaarlijks zijn er op basisschool St. Willibrordus allerlei vieringen die deels bedoeld zijn om de goede sfeer op school te bevorderen:
- Kinderboekenweek
- Sinterklaas
- Kerstmis
- Nationale voorleesdagen
- Carnaval
- Palmpasen
- Pasen
- Verjaardag van de leerkracht
- Sportdag of Koningsspelen
- Schoolreis
- Musical en schoolkamp
Het komt vaak voor dat ouders bij activiteiten de helpende hand bieden. Zonder die hulp zouden veel van die activiteiten niet mogelijk zijn. De school zal echter altijd de verantwoordelijke instantie zijn. Meer informatie over het oudercomité vindt u op onze website: https://www.bs-neerkant.nl/ouder-informatie/oudercomite/