St Willibrordusschool

Dorpsstraat 11 5758 AM Neerkant

  • Schoolfoto van St Willibrordusschool
  • Schoolfoto van St Willibrordusschool
  • Schoolfoto van St Willibrordusschool
  • Schoolfoto van St Willibrordusschool
  • Schoolfoto van St Willibrordusschool

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte van een leerkracht komt er in principe een invalkracht. Wanneer er geen invalkracht beschikbaar is, zoeken we intern naar een oplossing. De eerste dag dat de leerkracht ziek is vangen we de kinderen van de groep altijd op in de school. Als bij ziekte van een leerkracht ondanks alle inspanningen geen verantwoorde oplossingen zijn gevonden voor de dagen daarna dan kan het zijn dat we een groep niet kunnen opvangen. Ouders worden daar zo snel mogelijk over geïnformeerd wanneer hier sprake van is. 
Een enkele keer volgen leerkrachten cursussen onder schooltijd of hebben zij een dag buitengewoon verlof. In dergelijke gevallen wordt de groep door een invalkracht overgenomen.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Het team van basisschool St. Willibordus bestaat uit de volgende personen:

Directeur: Marieke Fourkioti

Directeur in opleiding: Yvonne Hagelaar

Intern Begeleider: Kim van Kessel

Groep 1/2a: Esther van Dinter en Kim van Kessel

Groep 1/2b: Marjolein Huibregtse Bimmel en Thea Verberne

Groep 3: Floortje Huijerjans

Unit 4/5/6: Hilde Berkers, Karin Claessens, Marieke Stolwijk en Malou Welten

Unit 7/8: Lisette van de Ligt

Onderwijsassistent: Moniek Vestjens en Tessa Heldens

Gymdocent: Joep Pouls en Niels van Lieshout

Administratie/ conciërge: Irma Andri

Huishoudelijk personeel: Mia Goorts

Op basisschool St. Willibrordus verzorgt één keer per week een sportdocent vanuit Leef! de gymlessen voor de gehele school. Leef! richt zich op het realiseren van voldoende sport- bewegings en cultuuraanbod voor alle Deurnenaren van jong tot oud. Om iedereen in Deurne en haar kerkdorpen te kunnen bereiken, zijn er een aantal sport en cultuurcoaches actief op en rondom de scholen, in de buurten, wijken en bij de verenigingen. Leef! is in november 2013 gestart door de gemeente Deurne samen met diverse lokale organisaties binnen de domeinen onderwijs, zorg, welzijn, wonen, sport en cultuur.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de groepen 1 en 2 werken we aan de hand van thema's. Op een speelse manier leren de kinderen hoe hun wereld in elkaar zit. Er is veel aandacht voor taalvorming, omdat dit de basis is voor leren. Hierbij maken we gebruik van de leerlijnen voor het jonge kind. De activiteiten zijn erop gericht om bij de kinderen doelgericht leerprocessen in gang te zetten op het terrein van mondelinge taal, woordenschat, beginnende geletterdheid, beginnende gecijferdheid, motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Onze visie en missie hebben we vertaald in ons nieuwe onderwijsconcept. In dit concept willen we kinderen zo veel mogelijk leerstof aanbieden op niveau. Om meer rekening te houden met de verschillen kiezen we ervoor in het schooljaar 2021/2022 te starten met een unit 4/5/6 en een unit 7/8. Het leerstofaanbod vindt plaats binnen de unit. We werken er binnen de unit naar toe om de kinderen zoveel mogelijk op niveau instructie en verwerking aan te bieden. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In het schoolondersteuningsprofiel legt het schoolbestuur ten minste eenmaal in de vier jaar vast welke ondersteuning de scholen kunnen bieden aan leerlingen die dat nodig hebben. Ook staat hierin welke ambities de scholen hebben voor de toekomst. Leraren, schoolleiding en bestuur stellen samen het ondersteuningsprofiel op. De medezeggenschapsraad van iedere school heeft adviesrecht op het ondersteuningsprofiel van de school. Het schoolondersteuningsprofiel vindt u op onze website: https://www.bs-neerkant.nl/schoolgids/schoolondersteuningsprofiel/

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Basisschool St. Willibrordus en Spring hebben de krachten gebundeld in de vorm van een Springhuis. De basisschool, peuterspeelzaal, kinderdagopvang en buitenschoolse opvang werken intensief samen op het gebied van onderwijs, opvang en vrijetijdsbesteding. U vindt alles onder één dak. Dat is gemakkelijk voor u als ouder. En voor uw kinderen is het heel vertrouwd. Bij Springhuis Neerkant kunt u gebruik maken van alle vormen van opvang, al dan niet gecombineerd.
Springhuis Neerkant voldoet aan alle voorwaarden van de GGD en het landelijk kwaliteitsconvenant. Er wordt gewerkt volgens de hoogste kwaliteitseisen en zij hebben uitsluitend goed opgeleide, enthousiaste en gemotiveerde pedagogisch medewerksters en leidsters in dienst. Uiteraard bent u van harte welkom om een kijkje te nemen bij Springhuis Neerkant.
Openingstijden vind u hier: https://www.spring-kinderopvang.nl/kinderopvang/dagopvang/neerkant/dagopvang-springhuis/
Voor meer informatie kunt u contact opnemen:
Tel.: 088-2088303 /06-57695132
klantteam3@spring-kinderopvang.nl

Terug naar boven