Warinschool

Overmeerseweg 36 1394 BD Nederhorst den Berg

  • Tijdens de kinderboekenweek mochten de kinderen hun boeken te koop aanbieden.
  • Pannenkoeken verdelen in stukken. Zo snap je wat breuken zijn.
  • De kleuters maken veel uitstapjes, zoals naar de dierenwinkel in Muiderberg.
  • Tijdens het project sport en spel timmerden kinderen een erepodium. Een aardige opa hielp mee.

Het team

Toelichting van de school

Het team van de Warinschool omvat een mooie mix van ervaren en minder ervaren leerkrachten, die nauw samenwerken. We vinden het onze taak om ook nieuwe mensen op te leiden. Gedurende het hele jaar lopen er studenten van de Pabo stage. Daarnaast leiden we ook zij-instromers in beroep op. Een van onze teamleden is opleider en begeleidt de studenten. De zij-instromers worden gecoacht door coaches van Stichting Proceon.

Naast de leerkrachten, directeur, intern begeleider en een conciërge, werken op de school ook met vakleerkrachten. 

Alle kinderen krijgen muziekles van vakleerkrachten. In groep 1 tot en met 4 krijgen de kinderen algemene muzikale vorming. In groep 5 tot en met 7 spelen de kinderen op een instrument naar keuze en in groep 8 schrijven de kinderen hun eigen musical.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij afwezigheid van teamleden, proberen we dit allereerst intern op te lossen. Soms kan een van onze leerkrachten invallen.

Vervolgens maken we gebruik van de invalpool waar Stichting Proceon bij aangesloten is, Ippon.

Indien er geen leerkracht beschikbaar is in deze pool, overwegen wij of we de kinderen een zogeheten Kek dag aanbieden. Op een Kek dag volgen de kinderen een apart lesprogramma dat wordt verzorgd door een specialist. Het aanbod is zeer gevarieerd. 

Mocht het zo zijn dat we helemaal niemand beschikbaar hebben om in te vallen, dan zien we ons genoodzaakt om een groep thuis te laten blijven, uiteraard wel met schoolwerk.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

In het schooljaar 2022-2023 werken we met de volgende groepen:

Groep 1-2 A

Groep 1-2 B

Groep 3

Groep 4

Groep 5-6 

Groep 7-8

Het leerlingaantal in de groepen is afhankelijk van de in-en uit stroom en varieert tussen de 20 en 27.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De groepen 1 tot en met 8 hebben dezelfde lestijden.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

In totaal gaan de kinderen elke week 25 uur naar school.

De schooltijden van de Warinschool zijn als volgt:

Maandag    08.30-14.15 uur

Dinsdag     08.30-14.15 uur

Woensdag  08.30-12.30 uur

Donderdag 08.30-14.15 uur

Vrijdag      08.30-14.15 uur


Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Warinschool is een kleine dorpsschool. Dit betekent dat we onderwijs willen bieden aan alle kinderen uit het dorp, maar ook uit omringende dorpen. De draagkracht van de school en het team bepaalt de grenzen aan de opvang van kinderen met een beperking. 


Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

In het schooljaar 2022-2023 gaat de school door op de ingeslagen weg betreffende het aanbod voor de meerbegaafde kinderen. De vakleerkracht bewegingsonderwijs die in het komend schooljaar op de school werkt, zorgt ervoor dat er meer expertise over de motorische ontwikkeling van kinderen aanwezig is in de school. Elk jaar vindt er een logopedische screening plaats, in samenwerking met de GGD.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De school vindt het belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving. Door goed samen te werken met onze partner Kidswereld onderstrepen we dit belang. Er is regelmatig overleg tussen beide disciplines en waar mogelijk voeren de kinderen samen activiteiten uit zodat de overstap tussen de opvang en onze school naadloos kan verlopen. De peuteropvang is bedoeld voor kinderen van twee tot vier jaar. De kinderen worden in groepen van maximaal 14 kinderen begeleid door twee professionele pedagogisch medewerkers. De groeps- en speelruimte is een uitdagende omgeving waar voor de kinderen veel te beleven valt. De focus ligt op de ontwikkeling van de kinderen en de voorbereiding op de basisschool. Door een nauwe samenwerking met de school maken de kinderen moeiteloos de sprong naar de basisschool.

VVE - Uk & Puk

Kidswereld werkt met de VVE (Voor en Vroegschoolse Educatie) methode Uk & Puk. Eventuele taal en ontwikkelingsachterstanden worden op deze manier snel ontdekt en aangepakt, waardoor de overgang naar de basisschool moeiteloos verloopt. Indien nodig zorgt de pedagogisch medewerker ervoor dat de kinderen extra begeleiding krijgen. Uiteraard gebeurt dit altijd in overleg met de ouders. Er is aandacht voor de ontwikkeling van de kinderen door te knutselen, puzzelen, samen (buiten)spelen, samen liedjes zingen en verhaaltjes voorlezen. Naast de thema's van Uk en Puk wordt er met herkenbare thema's gewerkt die passen bij het jaargetijde en de feestdagen zoals Pasen, Sinterklaas en Kerst. 

Terug naar boven