Katholieke Basisschool De Kring

Schouw 19-1 8232 HM Lelystad

  • Schoolfoto van Katholieke Basisschool De Kring
  • Schoolfoto van Katholieke Basisschool De Kring
  • Schoolfoto van Katholieke Basisschool De Kring

Het team

Toelichting van de school

Het team van De Kring bestaat uit 27 leerkrachten, 2 vakleerkrachten, 3 onderwijsassistenten, 2 onderwijsondersteunende medewerkers, 2 intern begeleiders en een directeur. 


Alle groepen krijgen twee keer in de week les van een vakleerkracht bewegingsonderwijs.


Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

indien personeel ziek is of verlof heeft, proberen wij in eerste instantie dit te organiseren met eigen medewerkers vanuit de schoolorganisatie, die op dat moment geen groep hebben, maar andere werkzaamheden in de organisatie.

Als dit niet lukt wordt via een invallerspool getracht vervanging te vinden.

Lukt dit ook niet dan kan besloten worden om een groep thuis te laten houden. We verzorgen dan wel opvang, indien ouders dit niet kunnen organiseren.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De school start het nieuwe schooljaar nog op de huidige tijdelijke locatie (het gebouw van voorheen De Watergeus). De Kring krijgt een nieuw gebouw op de oude locatie. We hopen daar in het schooljaar 2025-2026 in te trekken.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Naast de bovengenoemde vakken wordt er gewerkt aan de sociale en algemene ontwikkeling van kinderen.  

Ons onderwijs aan kleuters kenmerkt zich door: - thematisch werken; - doelgericht werken; - spelbegeleiding door leerkrachten; - spelend leren; - het spelen en werken binnen een rijke leeromgeving; - ontwikkeling wordt gemeten aan de einddoelen van groep 2.  

De beginperiode op school staat vooral in het teken van je plekje vinden, wennen aan hoe het op school gaat en contact maken.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Op de Kring.......

  • Bieden we de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek en ict vaardigheden thematisch aan. De leerkrachten geven één van deze specifieke vakken ( vanuit hun passie of talent) aan meerder groepen. Dit passen  we ook toe tijdens de creativiteitsmiddagen.
  • Werken leerlingen zowel uit boeken als op IPads en Chromebooks. 
  • Mogen kinderen ook buiten hun groepslokaal werken aan hun weektaak. Hierbij kan samenwerken worden gemotiveerd.
  • Zetten we indien nodig in de groepen extra sociale vaardigheidstrainingen in om te werken aan een veiliger en pedagogisch klimaat.
  • Op basis van de onderwijsbehoefte van de groep, kan uitbreiding van onderwijstijd voor een specifiek vakgebied nodig zijn.
  • Bieden we leerlingen die meer aankunnen en willen de mogelijkheid om deel te nemen in de plusgroep.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In ons schoolondersteuningsprofiel hebben wij het volgende beschreven:

·       op welke wijze wij onze basisondersteuning hebben ingericht;

·       welke extra hulp wij kunnen geven aan een leerling;

·       hóe wij die extra hulp aan een leerling geven;

·       wat een ouder mag verwachten als hun kind extra hulp nodig heeft

·       onze ondersteuningsgrenzen.    

Hieronder lees u een korte samenvatting van ons SOP:  

De basisondersteuning: Onder de basisondersteuning wordt datgene verstaan wat op de school in de basisstructuur aanwezig is om dit aanbod mogelijk te maken. Het grootste deel van de leerlingen heeft een onderwijsbehoefte wat past binnen deze basisondersteuning. De leerkracht biedt per leerjaar minimaal 3 niveaus aan voor rekenen, lezen en spelling (voor instructie afhankelijke kinderen, voor kinderen met een gemiddelde instructie behoeft en voor instructie onafhankelijke kinderen.)  

De continuïteit van de onderwijszorg voor alle kinderen wordt geborgd door een cyclisch proces van planperiodes, groeps- en leerlingbespreking en een analyse van de resultaten op individueel, groeps- en schoolniveau.  

In de groepen 1 en 2 bieden we extra taalondersteuning buiten de groep aan kinderen met een achterstand op het gebied van woordenschat.

In de groepen 3 t/m 8 bieden wij mogelijkheden van remedial teaching op het gebied van lezen, spelling en rekenen.  

Wij bieden in de groepen 3 t/m 8 verrijking buiten de groep aan meer- en hoogbegaafde kinderen (de plusklas). Dit wordt verzorgd door leerkrachten van onze school i.s.m. de intern begeleiders van onze school.    

De mogelijkheden voor extra ondersteuning Het extra ondersteuningsaanbod van de school is bedoeld voor leerlingen met een specifieke onderwijsbehoefte. Leerlingen met een meer specifieke onderwijsbehoefte worden samen met ouders, de leerkracht en intern begeleider besproken in het ondersteuningsteam (OT) Aan dit OT nemen diverse ketenpartners deel. Dit zijn o.a. de GGD (jeugdgezondheidszorg), de schoolmaatschappelijk werker en de orthopedagoog. Op aanvraag kunnen ook andere ketenpartners, zoals bijv. leerplicht aanschuiven bij dit overleg.  

Doel van het overleg met het OT is het zoeken naar een passende oplossing en het vinden van de juiste ondersteuning voor de hulpvraag die op tafel ligt. De insteek van dit overleg is dat de leerkracht en ouders voldoende handelingssuggesties krijgen waarmee ze op school en thuis verder kunnen. Indien nodig kan er extra externe ondersteuning aangevraagd worden bijv.  bij Passend Onderwijs, schoolmaatschappelijk werk of het JGT.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De school heeft de ambitie om in de toekomst meer specialisten in het team te hebben rondom de vakken: rekenen, taal en lezen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Voor De Kring komt een nieuw schoolgebouw. Zodra de school samen met kinderopvang een het nieuwe gebouw gaat komen wordt het (I)KC De Kring en zitten kinderen van 0 tot 13 jaar in hetzelfde gebouw.

Terug naar boven