IKC Eestroom

Droppingsstraat 2 8923 BW Leeuwarden

  • leerlingen van onze groep 7/8 in gesprek met koningin Maxima!
  • Schoolfoto van IKC Eestroom
  • Schoolfoto van IKC Eestroom
  • Schoolfoto van IKC Eestroom
  • Schoolfoto van IKC Eestroom

Resultaten eindtoets

Alle leerlingen maken in groep 8 van de basisschool een eindtoets. De school kiest per schooljaar welke toets wordt gebruikt. Er zijn verschillende goedgekeurde eindtoetsen om uit te kiezen. Met de toets wordt gekeken hoeveel kennis de leerlingen hebben van taal en rekenen. De toets geeft een extra uitslag naast het schooladvies dat een leerling krijgt van de leerkracht.

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Toelichting van de school

Meten en vergelijken van prestaties is nodig. In de eerste plaats om te kijken hoe het leer- en ontwikkelingsproces zich per leerling en/of per groep ontwikkelt. Daarnaast geeft het de leerkracht informatie of de instructie op een goede manier is gegeven, hoe de lesstof wordt verwerkt, of er veranderingen nodig zijn en of leerlingen extra of speciale aandacht/ondersteuning nodig hebben. De leerresultaten worden vastgelegd in het CITO-leerlingvolgsysteem.  Naast methode-gebonden toetsen, observaties en analyse van het gemaakte werk worden methode-ongebonden toetsen gebruikt.

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

De automatisch aangeleverde gegevens van de overheid bleken niet juist te zijn. Ons IKC kan deze gegevens niet zelf aanpassen om een correcte grafiek te laten zien. De foute aangeleverde gegevens hadden te maken met de aantallen leerlingen, DUO heeft alle leerlingen van IKC Eestroom, Taalschool en Montessori bij elkaar opgeteld.


Weergave Schooladvies

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

De onderwijsinspectie beoordeelt de kwaliteit van ons IKC als voldoende.

Terug naar boven