OBS Villa Nova

Bouwkamp 4 8266 KL Kampen

Schoolfoto van OBS Villa Nova

In het kort

Toelichting van de school

Op obs Villa Nova kom je thuis! Binnen ons huiskamerconcept creëren wij een plek waar leerlingen mogen opgroeien tot zelfstandige mensen. In de fijne sfeer van de huiskamers spelen, leren, eten, overleggen, beslissen, reflecteren we en dragen leerlingen zorg voor zichzelf en elkaar. Op Villa Nova kijken we naar de individuele behoefte van een kind. Er wordt daarbij gewerkt vanuit een growth mindset. Capaciteiten kun je ontwikkelen, het mag in je eigen tempo en iedereen is in staat, met de juiste begeleiding en overtuiging, zijn of haar capaciteiten te vergroten. Op Villa Nova werken we daarbij met portfolio’s, persoonlijke leergesprekken en ouder- kindgesprekken.

Op onze school willen we onze leerlingen de competenties eigen maken die ze nu, maar vooral in de toekomst nodig hebben. ICT neemt daardoor een belangrijke rol in. Dit wordt ingezet om leerlingen te volgen, maar ook als didactisch middel. Andere 21ste eeuwse competenties krijgen vooral aandacht binnen de thema’s die we in de hele school aanbieden. We werken door middel van onderzoekend en ontwerpend leren.

We streven er altijd naar om ieder kind van 4 tot 12 jaar goed onderwijs te bieden in een hoogwaardige leeromgeving. We werken daarbij intensief samen met de kinderen, hun ouders en extern betrokken partners. Alle partijen worden mede-verantwoordelijk gemaakt voor het leerproces en als belangrijke bron gezien van informatie en expertise.

De kinderen van Villa Nova staan midden in deze razendsnel ontwikkelende samenleving. Gepersonaliseerd, maar vooral samen.

Welkom!

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

 ‘Relatie, competentie en autonomie’

Wij zien kinderen als krachtige mensen die nieuwsgierig zijn, willen ontdekken en nieuwe ervaringen willen opdoen. We hebben vertrouwen in onze kinderen, omdat ze competent zijn, met unieke kwaliteiten en veel mogelijkheden. Kinderen zijn een bron van inspiratie en zitten vol nieuwe en creatieve ideeën. Deze eigenheid willen wij zoveel mogelijk de ruimte geven. Wij geloven dat als een kind lekker in zijn vel zit en met hoge betrokkenheid actief is, hij zich kan ontwikkelen. Door te investeren in een goede relatie, vanuit een gevoel van geborgenheid en het waarderen van onderlinge verschillen willen wij, net als thuis, kinderen laten groeien en laten zijn wie ze zijn.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
108
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven