Basisschool 't Kasteel

Johan Willem Frisolaan 2 3401 AX IJsselstein

Schoolfoto van Basisschool 't Kasteel

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wij willen dat onze leerkrachten zich goed voelen in hun werk en zo min mogelijk ziek zijn. Daarom verdelen wij het werk zo gelijkmatig en overzichtelijk mogelijk. Is er toch iemand ziek, dan gaan wij meteen op zoek naar een vervanger. Het kan voorkomen dat er niet direct iemand beschikbaar is. Om ervoor te zorgen dat het onderwijs dan toch zo rustig mogelijk kan doorgaan, hebben de scholen van Stichting Robijn samen afgesproken wat zij in zo’n geval doen. Hiervan is een protocol gemaakt, dat u op school kunt opvragen als u het wilt lezen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Ons schoolteam bestaat uit groepsleerkrachten, een interne begeleider, rekencoördinator, TOS begeleiding en ondersteunend personeel zoals een administratief medewerker en conciërge. Daarnaast hebben wij een vakleerkracht Engels, Kunst- en Cultuur. En er is een kindercoach aanwezig.

De dagelijkse leiding van de school is in handen van de directeur welke eindverantwoordelijk is voor alle schoolzaken.  U kunt altijd persoonlijk contact met de directie opnemen.

Onze school is een opleidingsschool, ons team wordt daardoor regelmatig versterkt door stagiaires.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

In alle groepen werken wij voldoende aan alle vakgebieden. Het inzetten van de onderwijstijd per vakgebied is flexibel. Dit heeft te maken me de onderwijsbehoefte van de groep. 

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Kinderdagverblijf en VVE (voor- en vroegschoolse educatie)

Op ons schoolplein is een kinderdagverblijf van Spelen Buitenshuis ondergebracht. Hier werkt men met de peuters al aan een voorschoolprogramma, ‘Uk en Puk’ genaamd. Daarnaast heeft Pulse 1 lokaal van t' Kasteel in gebruik waar zij kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar een VVE programma aanbieden.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is erop gericht ontwikkelingsachterstanden bij kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar te voorkomen of te verminderen door middel van educatieve programma’s. Deze kinderen hebben een indicatie gekregen vanuit voorschoolse instellingen of hebben moeite met taal.

Op 't Kasteel zijn we bij alle leerlingen, maar vooral bij de VVE leerlingen erg gericht op de taalontwikkeling. Hierbij gaat het om woordenschat en het stimuleren van de beginnende geletterdheid. Gedurende de dag zijn de kinderen intensief bezig met het uitbreiden en onderhouden van hun actieve woordenschat door dit te integreren bij de verschillende vakken die aan bod komen. Ook zijn wij op 't Kasteel bezig in groep 1/2 met de beginnende rekenvaardigheid. Hierbij gaat het om het leren tellen, het meten en de oriëntatie in ruimte en tijd. Ook hierbij wordt uitgebreid aandacht besteed aan belangrijke rekenbegrippen, die bijdragen aan een actieve woordenschat. Op t' Kasteel staat in groep 1/2 de  sociaal-emotionele ontwikkeling gedurende een schooldag centraal. Hierbij gaat het om het stimuleren van zelfstandigheid, zelfvertrouwen en het samen spelen en werken

Terug naar boven