School voor Speciaal Basisonderwijs De Boekanier

Willemsbeekweg 80 1971 GZ IJmuiden

Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Boekanier

Het team

Toelichting van de school

De Boekanier is een onderdeel van het Intergraal Kind Centrum (IKC). Wij werken nauw samen met de Antoniusschool, Kenter Jeugdhulp en de Hartekamp groep. Die nauwe samenwerking komt terug in dat teamleden verbonden zijn aan de Antoniusschool of De Boekanier. Wij hebben teamleden die zowel voor de Antoniusschool en De Boekanier werken. De directeur, locatie-coördinator en de orthopedagoog werken ook voor beide scholen. Het breed inzetten van het personeel en de nauwe samenwerking zorgt ervoor dat we gebruik maken van elkaars kwaliteiten, waardoor wij nog beter aan de onderwijsbehoeften van onze leerlingen kunnen voldoen. Daarnaast werken wij ook met externen zorgspecialisten binnen ons IKC. 


Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wij vangen intern zoveel mogelijk de afwezigheid van leerkrachten op. Mocht het niet mogelijk zijn om intern te vervangen zoeken wij naar een externe oplossing. Mochten beide opties niet lukken dan zijn wij helaas genoodzaakt om ouders te vragen hun kinderen thuis te houden. Het opdelen van de groepen doen wij in principe niet meer. Dit zorgt voor teveel onrust in de hele school. In de huidige omstandigheden met enorme lerarentekorten blijven wij ons best doen om vervanging te regelen maar kunnen wij helaas niet garanderen dat het ons altijd lukt. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Boekanier, een onderdeel van het Integraal Kind Centrum IJmond, is een plek waar kinderen kunnen leren in de breedste zin van het woord. Waar kinderen tot hun recht kunnen komen en alle kansen krijgen zich te ontwikkelen. Waar eventuele hulpvragen en problemen steeds in samenhang met elkaar worden gezien en ieder de hulp krijgt die ze zo hard nodig hebben. Ons onderwijs en de extra zorg die wij met onze partners kunnen bieden aan de kinderen zorgen voor een aanbod om kinderen verder te helpen in hun ontwikkeling. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Wij hebben geen groepen 1-2 bij ons op De Boekanier.

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Boekanier is een SBO school en biedt onderwijs aan leerlingen van groep 3 tot en met groep 8. Wij zijn onderdeel van IKC IJmond en werken samen met de Antoniusschool waar SO leerlingen onderwijs aangeboden krijgen. Kenter jeugdzorg en de Hartekampgroep zijn ook partners binnen ons IKC. Voor de leerlingen van De Boekanier betekent dit dat er op school, daar waar nodig en altijd in overleg met ouders, door deze partners ondersteuning op diverse vlakken kan worden geboden. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De Boekanier is onderdeel van het Integraal Kind Centrum. Binnen het Integraal Kind Centrum werken wij nauw samen met de Antoniusschool van Aloysius, Kenter Jeugdhulp en de Hartekampgroep. Doordat we met zijn viertjes binnen het Intergraal Kind Centrum kunnen wij kinderen ondersteuning bieden op verschillende gebieden. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven