Openbaar Basisschool Weisterbeek

Schoolstraat 8 5961 EH Horst

Schoolfoto van Openbaar Basisschool Weisterbeek

Het team

Toelichting van de school

Het team van OBS Weisterbeek

Groepsleerkrachten hebben de leiding over een groep en zijn verantwoordelijk voor het onderwijs aan hun leerlingen. Zij zijn de spil waar het om draait! 

In ons team werken 30 kundige, enthousiaste leerkrachten dagelijks samen met 2 onderwijsassistenten om het beste onderwijs voor onze kinderen te verzorgen. Zij krijgen daarbij ondersteuning van 3 kwaliteitsteamleden, 1 conciërge, 1 managementassistente, 1 vakleerkracht muziek, 1 vakleerkracht bewegingsonderwijs, heel veel stagiaires, 3 vrijwilligers en 1 directrice.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Op school proberen we de kleine, kortdurende vervangingen op te vangen. Bij vervangingen langer dan een week kunnen we bovenschools een beroep doen op de vervangerspool. We merken wel dat het lastig is om altijd voldoende vervangers beschikbaar te hebben. We doen ons best om vervangers in te zetten, maar soms lukt dat helaas niet. De eerste dag zullen wij er alles aan doen om kinderen op te vangen op school door ze bijvoorbeeld over de andere groepen te verdelen. Als er geen andere oplossing is, zullen we helaas groepen thuis moeten laten. We zullen dit altijd zo snel mogelijk communiceren met ouders, zodat zij zelf voor opvang kunnen zorgen als hun kind niet naar school kan komen. Ook zullen we altijd proberen de 'pijn' te verdelen door te wisselen in groepen als het langduriger is. Tot nu toe lukte het ons bijna altijd om alle kinderen op school te houden.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op OBS Weisterbeek werken we met basisgroepen, een combinatie van 2 leerjaren. Veel instructies worden groepsdoorbrekend en op niveau gegeven. Kinderen in een basisgroep komen zo ook met de kinderen van andere groepen in contact. We zijn dynamisch, kunnen kinderen gerichter op niveau begeleiden en we zien ook dat kinderen breder contacten opdoen.

Natuurlijk zijn er ook vakken die in de basisgroep gegeven worden, hier leren kinderen weer vooral met elkaar en zoeken we naar de verbinding. Jong en oud kan van elkaar leren.

Ook het samenwerkend leren van leerkrachten zien we hier versterkt worden en we kunnen gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Er wordt een gezamenlijke verantwoordelijkheid ervaren voor alle kinderen uit een basisgroep. 

Klasindeling

  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Binnen een sociaal culturele praktijk gaan kinderen van groep 1/2 de wereld ontdekken. In de dagelijkse kring worden instructies gegeven aan kleinere groepen of de hele klas. Daarnaast wordt gewerkt volgens vaste routines en leren kinderen zelf verantwoordelijkheden dragen. Er wordt geleerd middels spel, zowel binnen als buiten. Leertijd per ontwikkelgebied is vindbaar in onze lesroosters.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Aangegeven tijden zijn bij benadering en afhankelijk van het thema dat op dat moment aan bod komt. Vakken worden steeds meer in samenhang en geïntegreerd aangeboden binnen thematisch onderwijs.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In principe is elk kind welkom op OBS Weisterbeek. We vinden het echter wel belangrijk dat we kinderen kunnen bieden wat ze nodig hebben. Als een kind specifieke ondersteuningsbehoeften heeft, bespreken we dit met ouders. We bekijken en overwegen dan onze (on)mogelijkheden. Er zijn diverse expertises op school, maar ook bovenschools. Onze (on)mogelijkheden staan beschreven in het schoolondersteuningsprofiel.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij bekijken als school welke specialismen nodig zijn en leiden mensen indien wenselijk daartoe op. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Op OBS Weisterbeek wordt kinderopvang door 't Nest georganiseerd. Dagelijks worden kinderen voor schooltijd vanaf 7.30 uur opgevangen in school. Vanaf half 3 is er eveneens opvang op school tot 18.00 uur. Ook op woensdagmiddag vindt opvang door 't Nest plaats.

Met andere opvangorganisaties werken wij prima samen en zijn goede afspraken gemaakt over de overdracht van gegevens en het overdragen van kinderen.

 

Terug naar boven