CBS Het Middelpunt

Cromme Meth 70 3191 TG Hoogvliet Rotterdam

Schoolfoto van CBS Het Middelpunt

Het team

Toelichting van de school

Het team bestaat uit ongeveer 35 personen. Naast de groepsleraren, onderwijsassistenten, conciërge, directie en intern begeleiders zijn er bijvoorbeeld ook een administratief medewerker, schoolmaatschappelijk werker en logopedist werkzaam. Daarnaast is er ook een vakleerkracht actief in de school voor gymnastiek.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De school zet alles op alles om een compleet team beschikbaar te hebben, zodat ook bij ziekte of verlof het onderwijs door kan gaan.

Indien er geen vervanger beschikbaar is, kunnen de leerlingen van een groep worden verdeeld over de overige groepen. In noodgevallen, bijvoorbeeld door oplopend personeelstekort, kan het voorkomen dat het onderwijs op school geen doorgang vinden en blijven kinderen thuis. Er zal dan altijd worden geprobeerd zo veel mogelijk thuisonderwijs te verzorgen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Goede prestaties bij de basisvaardigheden zijn bepalend voor schoolsucces van de kinderen. Om dat te bereiken geven de leerkrachten de kinderen instructie op drie niveaus: de groep die na een korte uitleg snel kan starten, de basisgroep die klassikale instructie krijgt en enkele leerlingen die verlengde instructie nodig hebben. In de kleutergroepen is de structuur terug te zien in het werken met een grote en kleine kring, waarbij in de kleine kring extra instructie wordt gegeven. Door deze aanpak wordt nieuwe lesstof beter gekoppeld aan wat het kind al weet, zijn doelstellingen per les duidelijk, betrekken we kinderen beter bij de les en volgt de leraar of gestelde doelen zijn bereikt.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De school wil onderwijs bieden aan zoveel mogelijk kinderen in de basisschoolleeftijd uit Hoogvliet. Verschillen in cognitieve en/of sociaal-emotionele mogelijkheden worden zoveel mogelijk voorzien van een passend aanbod. Specifieke ondersteuning vindt in alle groepen plaats, bij voorkeur aan de hand van het gedifferentieerd instructiemodel. 

Voor kinderen met meer- en hoogbegaafdheid maken we daarnaast gebruik van bovenschoolse faciliteiten van Stichting PCBO.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De school vergroot haar deskundigheid op het gebied van leerlingenzorg met de aanstelling van een extra intern begeleider. Versterking van de structuur van de leerlingenzorg is onderdeel van het schoolplan.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Basisschool Het Middelpunt heeft twee peutergroepen van Kinderdam (De Zeester) in het schoolgebouw. Als u uw kind wilt inschrijven voor de peutergroep, kunt u contact opnemen met de directie van de basisschool Het Middelpunt. De plaatsing van uw kind wordt gedaan door het plaatsingsbureau van Kinderdam.  De kinderen van de peutergroepen stromen vrijwel altijd door naar groep 1 van onze basisschool. Hierdoor ontstaat een doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar.

Terug naar boven