Rooms Katholieke Basisschool Klippeholm

Skagerrak 184 2133 DW Hoofddorp

Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool Klippeholm

Het team

Toelichting van de school

Wie werken bij ons op school?

Administratief medewerkster
De administratief medewerkster voert alle voorkomende administratieve taken binnen de school uit, ter ondersteuning van de directeur en de leerkrachten.

Begaafdheidsspecialist
De begaafdheidsspecialist is een leerkracht binnen onze school, die zich gespecialiseerd heeft in meer- en hoogbegaafde leerlingen. De begaafdheidsspecialist biedt buiten de reguliere lessen om verrijkingsstof aan in de vorm van projectmatig werken. Dit wordt vormgegeven in de Nexø groep.

Beweegspecialist
De beweegspecialist is een leerkracht binnen onze school die bewegen in en om de school coördineert en waarborgt. De beweegspecialist ondersteunt leerkrachten bij de integratie van activiteiten binnen het lesprogramma waarbij bewegen, zowel binnen als buiten het klaslokaal, bijdraagt aan het bereiken van een lesdoel en de cognitieve ontwikkeling.

BHV’ers
De school heeft het wettelijk aantal vereiste bedrijfshulpverleners. Zij zorgen ervoor dat bij calamiteiten (bijvoorbeeld brand) de ontruiming van het schoolgebouw goed verloopt. Ook kunnen zij eenvoudige verwondingen bij leerlingen behandelen. Elk jaar worden zij bijgeschoold.

Conciërge
De conciërge beheert en voert onderhoud,- en reparatiewerkzaamheden uit in en om het schoolgebouw.

Coördinator OnderwijsTeam
De school is onderverdeeld in vier onderwijsteams: OT 1-2, OT 3-4, OT 5-6 en OT 7-8. Elk onderwijsteam wordt aangestuurd door een coördinator. De coördinatoren vormen samen met de directeur en de intern begeleider het managementteam (MT) van de school. Zij komen minimaal wekelijks bij elkaar voor overleg. 

Directeur
De dagelijkse leiding van Klippeholm ligt in handen van de directeur. De directeur houdt zich bezig met de algemene coördinatie van werkzaamheden en heeft de verantwoordelijkheid voor personele zaken, de schoolorganisatie, interne en externe relaties, financiën en communicatie. De directeur draagt de eindverantwoordelijkheid voor alle activiteiten in en rond de school. De directeur is vrijgesteld van lesgevende taken.

EHBO’ers
Naast de verplichte BHV’ers zijn er binnen de schoolorganisatie ook enkele teamleden die in het bezit zijn van een geldig EHBO-certificaat. Zij zijn in staat leerlingen en andere aanwezigen binnen de school te helpen bij ongevallen. Elk jaar worden de EHBO’ers bijgeschoold. Gastvrouw De gastvrouw zorgt voor de uitvoering van een groot aantal ondersteunende werkzaamheden en huishoudelijke taken binnen de school.

Gedragsspecialist
De gedragsspecialist is een leerkracht binnen onze school die zich gespecialiseerd heeft in het gedrag van kinderen. Er wordt gekeken naar de behoeftes van de leerling om de ontwikkeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. De gedragsspecialist kan, indien nodig, de leerkracht ondersteuning bieden. Wanneer de gedragsspecialist hulp biedt aan een leerling, zal dit altijd in overleg met ouders zijn.

Groepsleerkrachten
In onze school zijn zowel fulltime als parttime leerkrachten werkzaam. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderwijs in hun eigen groep. Daarnaast leveren alle leerkrachten een bijdrage aan de ontwikkeling van de school en het onderwijsniveau. Verder hebben de groepsleerkrachten een aantal algemene schooltaken. Om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen, volgen de leerkrachten regelmatig cursussen of nascholingsactiviteiten. Alle leerkrachten zijn geschoold om onderwijs te verzorgen binnen alle groepen van de school.

ICT/innovatie specialist
De ICT/innovatie specialist is een leerkracht die zich naast lesgevende taken bezighoudt met het begeleiden van de school op het gebied van ICT en innovatie-ontwikkeling. De ICT/innovatie specialist draagt er ook zorg voor dat de doorgaande leerlijn ICT basisvaardigheden wordt geborgd binnen het onderwijs.

Intern begeleider (ib’er)
De intern begeleider coördineert alle activiteiten in het kader van de zorgbreedte. De zorgbreedte is het systeem van extra zorg voor de leerlingen die dat nodig hebben. De intern begeleider geeft aan de hand van het ontwikkelingsoverzicht van de leerling steun en deskundig advies aan de groepsleerkracht, de leerling en de ouders. Ook onderhoudt de intern begeleider het contact met hulpverlenende instanties.

Jonge Kindspecialist
Jonge kinderen leren op een andere wijze dan oudere kinderen. De specialist Jonge Kind is een leerkracht op onze school die de inhoudelijke kwaliteit van het onderwijs aan jonge kinderen binnen de school bewaakt en bevordert. De specialist legt zich toe om samen met andere collega’s uitdagend, betekenisvol en eigentijds onderwijs te vormen vanuit de ontwikkelingsprincipes en kenmerken van het jonge kind. Daarnaast bekwaamt de specialist zich in de verschillende visies en werkwijzen op het onderwijs en begeleidt hierin andere teamleden.

NT-2 specialist
De NT-2 specialist is een leerkracht op onze school die gespecialiseerd is in het werken met leerlingen die extra ondersteuning krijgen bij het aanleren van woordenschat. Daarnaast wordt er tijdens de lessen extra aandacht besteed aan begrijpend luisteren en begrijpend lezen. De leerlingen die de lessen volgen bij de NT-2 specialist krijgen deze lessen buiten de groep aangeboden.

Onderwijsassistenten
Op school zijn er meerdere onderwijsassistenten aanwezig. Zij ondersteunen de groepsleerkrachten in verschillende groepen door te werken met kleine groepjes leerlingen.

Rekenspecialist
De rekenspecialist begeleidt en adviseert collega’s omtrent de rekenontwikkeling van leerlingen. Waar nodig kan de specialist, in overleg met intern begeleider, een diagnostisch rekenonderzoek uitvoeren en individuele leerlijnen opstellen. Daarnaast heeft de rekenspecialist een initiërende rol met betrekking tot de ontwikkeling en vernieuwing van het rekenonderwijs en bijbehorend beleid. Ook draagt de specialist bij aan de deskundigheidsbevordering op rekengebied en formuleert samen met het team passende doelen en opbrengsten voor de school.

Studenten
Bij ons op school geven wij studenten de gelegenheid om praktische opdrachten van hun studie uit te voeren. Pabostudenten worden opgeleid tot vakbekwame leerkrachten. De student is een bepaalde periode in de klas aanwezig. De groepsleerkracht blijft eindverantwoordelijk voor wat er in de klas gebeurt. Daarnaast bieden wij ook plaats aan studenten die de opleiding tot onderwijsassistent of klassenassistent volgen.

Taal/leesspecialist
De taal/leesspecialist is een leerkracht binnen onze school die zich bezighoudt met de doorgaande lijn op het gebied van taal en lezen. Daarnaast wordt er door de taal/leesspecialist ondersteuning geboden aan leerkrachten bij het begeleiden van leerlingen met taal-, leesproblematiek. Ook organiseert de taal/leesspecialist samen met de leescommissie leesbevorderingsactiviteiten en onderhoudt contacten met de bibliotheek Haarlemmermeer.

Vakleerkracht bewegingsonderwijs
De vakleerkracht bewegingsonderwijs verzorgt de gymlessen bij ons op school. Deze leerkracht zorgt voor een doorgaande leerlijn bewegingsonderwijs, een motorische screening bij alle leerlingen en de communicatie naar ouders rondom de verschillende buitenschoolse sportactiviteiten.

Vertrouwenscontactpersoon
Bij de vertrouwenscontactpersoon kunnen leerlingen, ouders en medewerkers terecht, wanneer het bijvoorbeeld gaat om pesten, intimidatie, discriminatie of andere problemen. De vertrouwenscontactpersoon zal alle informatie zeer vertrouwelijk behandelen en is op de hoogte van de klachtenregeling van het bestuur

Vakleerkrachten op deze school

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Terug naar boven