Rooms Katholieke Basisschool Klippeholm

Skagerrak 184 2133 DW Hoofddorp

Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool Klippeholm

In het kort

Toelichting van de school

Sterk in Onderwijs, Veilig, Vertrouwd en Verbindend

"Fijn dat je er bent!"

Basisschool Klippeholm staat in de wijk Bornholm. De school bestaat inmiddels 34 jaar. Dageliijks bezoeken ruim 400 leerlingen de school. De school is sterk in onderwijs. Niet de school is het uitgangspunt, maar het kind is het uitgangspunt. Voortdurend stellen wij ons de vraag wat een kind nodig heeft om tot ontwikkeling te komen. Het ene kind leert gemakkelijk en heeft veel uitdaging nodig, het andere kind heeft meer moeite met leren en heeft meer aandacht nodig.

Continu probeert het team nog beter aan de behoefte van elk kind te voldoen. Daarbij betrekken wij ook de ouders. WIe kent het kind beter dan zijn eigen ouders? Wij spreken de ouders een aantal keren per jaar op vaste momenten, maar zijn ook altijd bereikbaar op momenten dat ouders ons willen spreken.

Niet elk kind leert vanzelf of heeft even veel zin om te leren. Echter door het onderwijs te variëren en leuke werkvormen aan te bieden proberen wij elk kind zoveel mogelijk op weg te helpen. Ons doel is om alles eruit te halen wat erin zit. Dat kan alleen als een kind lekker in zijn vel zit en op een veilige en gezellige manier om gaat met zijn schoolgenoten. Wekelijks wordt "les" gegeven over hoe je met elkaar omgaat en hoe het samen gezellig kunt houden. Als dat niet lukt, leren wij de kinderen daar gezamenlijk uit te komen. Dat is nog belangrijker dan taal, rekenen en lezen. Want een veilige school is een basisvoorwaarde voor elk kind.

Dit SchoolVenster biedt u inzicht in de resultaten van (school). De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en de school. Waar nodig geeft de school een toelichting bij de cijfers en feiten. Zo biedt dit SchoolVenster u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties.U ziet op dit moment nog maar een deel van de informatie. Dit overzicht wordt de komende maanden verder uitgebreid. Medio 2015 is het SchoolVenster compleet.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
360
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven