OBS Oostenbrink / Het Hoeltien

Kerkenkavel 40 7913 AT Hollandscheveld

Schoolfoto van OBS Oostenbrink / Het Hoeltien

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekteverlof of verlof om een andere reden vraagt de school via de Vervangingsmanager vervanging voor de betreffende dagen aan.
Bijeen heeft eigen invalleerkrachten in dienst en beschikt daarnaast over een bestand van mogelijk beschikbare invalkrachten.

Bij het niet beschikbaar zijn van invallers wordt gezocht naar interne mogelijkheden, zoals leerkrachten vragen om extra te werken of groepen te combineren. Dit wordt heel afgewogen gedaan met als uitgangspunten:

  • het gaat om hooguit een dag
  • het onderwijsproces in de ontvangende groep moet gewoon door kunnen gaan
  • het mag geen risicovolle situatie veroorzaken

In uiterste gevallen besluiten we voor de betreffende dag een groep geen onderwijs te geven.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Binnen het jaarklassensysteem kennen wij differentiatie  met betrekking tot aanbod, tijd, verwerking en instructie. Door kinderen te volgen via observaties, toetsen en het dagelijkse werk bepalen we wat de behoeften van het betreffende kind zijn en hoe we daar zoveel als mogelijk aan toe kunnen komen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op school bieden wij elk kind basiszorg. Als het nodig is kunnen we tijdelijk of voor langere tijd extra-zorg bieden. Dat betekent bijvoorbeeld dat een leerkracht met een kind extra oefent, het kind meer tijd geeft om het werk te maken, extra oefenstof geeft of een bepaald deel van de lesstof aangepast aangeboden krijgt. Soms is dat niet voldoende en vragen we hulp. Dat kan bij de ortho-pedagoog van Bijeen zijn, of een andere externe deskundige. Ook kunnen we extra hulp vragen bij het samenwerkingsverband, zodat we extra hulp kunnen (laten) geven geven aan het kind. De school krijgt dan tijdelijk een arrangement voor het betreffende kind toegekend. De school moet dan wel al het mogelijke hebben gedaan om er in de gewone lessituatie voldoende aandacht aan te geven. Hoewel het beleid er op gericht is of kinderen zoveel mogelijk deel te laten nemen aan het reguliere basisonderwijs, blijkt soms toch dat de specialistische aanpak in het speciaal onderwijs beter voor het kind is. In overleg met de ouders, en vaak op advies van deskundigen melde we het kind dan aan bij het speciaal onderwijs.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven