Hilversumse Schoolvereniging

Frans Halslaan 70 1213 BM Hilversum

  • Vooraanzicht HSV
  • Schoolfoto van Hilversumse Schoolvereniging
  • Team HSV

In het kort

Toelichting van de school

De Hilversumse Schoolvereniging is een basisschool op algemeen bijzondere grondslag, opgericht op 26 maart 1909 als vereniging in Hilversum. De school telt 237  leerlingen, verdeeld over 9 groepen, waarbij het verzorggebied van de school met name kinderen uit het zuidelijke deel van Hilversum betreft.

Boeiend, uitdagend en positief onderwijs; dat is waar we voor willen staan. We richten ons op het behalen van optimale resultaten dankzij onderwijsleersituaties van hoge kwaliteit. We beogen een brede ontwikkeling die zich richt op sociaal emotionele en verstandelijke ontwikkeling. We gaan in ons onderwijs uit van zelfstandigheid en persoonlijke verantwoordelijkheid van leerlingen. Ook is er veel aandacht voor creativiteit, muzikaliteit, lichamelijke vaardigheden en cultureel zelfbewustzijn.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Uitdagend
  • Betrokken
  • Positief

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Leerlingen

De HSV is bewust een kleine school waarvan de meeste kinderen in het zuidelijke deel van Hilversum wonen. De school telt zo’n 250 leerlingen, verdeeld over 9 groepen. Drie kleutergroepen (1/2) en vanaf groep 3 slechts één groep per leerjaar. Dit betekent dat iedereen elkaar kent; leerlingen uit de verschillende leergroepen kennen elkaar, het team kent de leerlingen en ouders en vice versa. De deur staat altijd open om in gesprek te gaan. Kortom, we zijn betrokken bij elkaar! De HSV is een unieke, op zichzelf staande basisschool opgericht in 1909. Een schoolvereniging met onze betrokken ouders als leden.

Het team

Het lesgevende personeel bestaat niet alleen uit groepsleerkrachten. Een vaste aanvulling hierop zijn de vakleerkrachten voor bewegingsonderwijs, beeldende vorming en muzikale vorming, maar ook specialistische leerkrachten voor remedial teaching. De genoemde aanvullende expertise brengt als groot voordeel met zich mee dat de groepen meerdere malen per week in kleine subgroepen kunnen worden opgesplitst om met extra aandacht van de betrokken leerkracht aan de slag te gaan.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
237
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven