IKC De Kiem

Klaas de Rookstraat 53-57 7558 DJ Hengelo

  • Schoolfoto van IKC De Kiem
  • Schoolfoto van IKC De Kiem
  • Schoolfoto van IKC De Kiem
  • Schoolfoto van IKC De Kiem
  • Schoolfoto van IKC De Kiem

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging bij verlof van het personeel is geregeld via het mobiliteitscentrum van het ObT in Borne.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We werken voor groep 3 t/m 8 met homogene groepen. Bij de kleutergroepen is er bewust gekozen voor heterogene groepen (groep 0/1/2). Kleuters ontwikkelen zich sprongsgewijs. In deze setting is er meer ruimte voor leren van en met elkaar, waarin het aanbod nog beter kan worden afgestemd. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In het schoolondersteuningsprofiel staat beschreven welke ondersteuning de school zelf kan bieden en voor welke ondersteuning hulp van het samenwerkingsverband ingeroepen kan worden. 

De school werkt volgens de cyclus 1-zorg-route waarbij opbrengst en handelingsgericht werken centraal staat. Meerdere keren wordt deze cyclus geëvalueerd en zo nodig aangepast.

De Intern Begeleider is de professional binnen de school die verantwoordelijk is voor de extra onderwijsondersteuning, zowel cognitief, sociaal-emotioneel als gedrag, die leerlingen nodig kunnen hebben. Daarbij is haar eerste taak om de leerkracht te begeleiden in de ondersteuning van de leerling die extra zorg nodig heeft. De leerkracht blijft verantwoordelijk voor het kind.

De school beschikt over een rekencoördinator, een begaafdheidsspecialist, leescoördinator, Wetenschap & Talent coördinator, gedragsspecialist, specialist jonge kind en een pedagogische coach.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Binnen IKC De Kiem streven we naar een inclusieve leeromgeving waarin we leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften optimaal begeleiden. We hebben een team van specialisten op het gebied van peuters, wetenschap en talent, hoogbegaafdheid, en rekenen die zich inzetten voor de individuele behoeften van leerlingen. Daarnaast werken we samen met externe partners en hebben we op stichtingsniveau speciale programma's zoals de Lumis klas en Lumis college voor begaafde leerlingen. We differentiëren ons lesaanbod, versterken de samenwerking met ouders en blijven ons ondersteuningsaanbod evalueren en verbeteren. Ons doel is om elke leerling de ondersteuning te bieden die nodig is om zich optimaal te ontwikkelen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

IKC De Kiem, Symbio en VVE

Vanaf 1 juni 2023 is IKC De Kiem in samenwerking met Spring! Peuterspeelscholen vol trots gestart met de peuterspeelschool, waarmee we een complete doorgaande lijn en een VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) aanbod bieden aan kinderen. Het VVE-programma stelt ons in staat om specifieke aandacht te besteden aan de taal- en ontwikkelingsstimulering van de peuters, zodat ze een goede basis hebben voor hun verdere leerproces.  

De peuterspeelschool maakt gebruik van dezelfde principes en benaderingen die we toepassen in de rest van ons IKC. Onze ervaren pedagogische medewerkers zorgen voor een veilige en ondersteunende omgeving waarin elk kind zich kan ontplooien en groeien. We zijn enthousiast over de mogelijkheden die de peuterspeelschool biedt en kijken ernaar uit om samen met de peuters en hun ouders een sterke en succesvolle doorgaande leerlijn te creëren.

Terug naar boven