De Horizon, nieuwkomersonderwijs

Brusselstraat 15 7559 NN Hengelo

  • Schoolfoto van De Horizon, nieuwkomersonderwijs
  • Schoolfoto van De Horizon, nieuwkomersonderwijs
  • Schoolfoto van De Horizon, nieuwkomersonderwijs
  • Schoolfoto van De Horizon, nieuwkomersonderwijs
  • Schoolfoto van De Horizon, nieuwkomersonderwijs

Het team

Toelichting van de school

We starten het schooljaar met een team van 41 personen. Het team bestaat uit leerkrachten, onderwijsassistenten, administratief medewerkster, concierge, intern begeleiders, schoolzorgondersteuner en de directie. Tijdens het schooljaar kan de teamsamenstelling van De Horizon veranderen doordat het leerlingenaantal en het aantal groepen kunnen toe- of afnemen. Hierdoor bekijken we meerdere keren per schooljaar hoe we het personeel zo goed mogelijk kunnen inzetten en/of uitbreiden.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De vervanging wordt gedaan door medewerkers die een extra dag willen werken of door vervanging uit de A- of B-poule. Zodra er geen vervanging mogelijk is wordt de groep opgesplitst en onderverdeeld bij de andere groepen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We werken voor groep 3 t/m 8 met homogene groepen. Bij de kleutergroepen is er bewust gekozen voor heterogene groepen (groep 0/1/2).Kleuters ontwikkelen zich sprongsgewijs. In deze setting is er meer ruimte voor leren van en met elkaar, waarin het aanbod nog beter kan worden afgestemd.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We starten we met de nieuwe planperiode dat beschreven staat in het schoolplan 2023-2027. Het Koersplan 2023-2027 van Symbio is als uitgangspunt genomen.

Vanuit het thema kansengelijkheid werken we aan onze doelen. Alle teamleden ronden in het schooljaar de training Traumasensitief onderwijs af. Daarnaast volgen zeventien teamleden de komende twee schooljaren een post-HBO opleiding 'specialist nieuwkomersonderwijs'.

Belangrijke doelen voor 2023-2024 zijn:

  • Aanbod Taal & Rekenen
  • Doelen stellen & evalueren
  • Verankeren van een vreedzaam traumasensitief klimaat
  • Instructievaardigheden versterken
  • Samenwerking met stakeholders intensiveren

In ons kwaliteitsdocument 2023-2024 staan alle doelen beschreven aan de hand van de kwaliteitsgebieden en standaarden van de onderwijsinspectie.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

IKC 't Schöppert en De Schothorst, Symbio en VVE

Wat bieden wij aan Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie (VVE) VVE wordt onderverdeeld in voorschoolse – en vroegschoolse educatie? Voorschoolse educatie is voor peuters van 2,5 tot 4 jaar. Vroegschoolse educatie is voor kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool. Binnen onze school/IKC gaan we voorschoolse educatie aanbieden, als onderdeel van de peuteropvang. Binnen ons IKC zal dat gerealiseerd gaan worden in het schooljaar 2022-2023. De basisschool was al verantwoordelijk voor de vroegschoolse educatie. De aansturing van de VVE valt binnen ons bestuur onder de verantwoordelijkheid van de directeur van de basisschool. VVE is meer dan taalontwikkeling alleen VVE richt zich niet alleen op taalontwikkeling. Door binnen onze scholen één doorgaande lijn op zowel educatie als zorg uit te zetten voor kinderen vanaf 2 ½ jaar, bieden we ieder kind de mogelijkheid tot een optimale ontwikkeling.

Terug naar boven