Basisschool De Es

Noord Esweg 26 7447 GB Hellendoorn

  • Schoolfoto van Basisschool De Es
  • Schoolfoto van Basisschool De Es
  • Schoolfoto van Basisschool De Es
  • Schoolfoto van Basisschool De Es
  • Schoolfoto van Basisschool De Es

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

Bij basisschool de Es vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en wordt uitgedaagd en ondersteund in hun ontwikkeling. Daarom werken we units met heterogene groepen, waarin leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus samen leren. Deze aanpak bevordert niet alleen het leren van elkaar, maar ook bij het maken van vrienden en het ontwikkelen van jezelf. 

We werken vanuit het onderwijsconcept Ervaringsgericht onderwijs. Welbevinden en betrokkenheid zijn de uitgangspunten in onze aanpak, wat betekent dat we streven naar een omgeving waarin elke leerling zich gehoord, gezien en ondersteund voelt.

We zijn dan ook trots op de feedback die we van de leerlingen hebben ontvangen! De resultaten van het tevredenheidsonderzoek delen wij graag met u: 

  • Algemene tevredenheid: 8,4
  • Welbevinden: 8,2
  • Ervaren veiligheid: 8,2
  • Aantasting van veiligheid*: 8,9
  • Totaal: 8,5

* Hoe hoger de score op 'Aantasting van veiligheid' hoe veiliger ze zich voelen. Bij een hoog cijfer geven de leerlingen aan dat ze zich veilig en beschermd voelen binnen de schoolomgeving. Een lage score kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals pesten, intimidatie, geweld of onveilige situaties op school. 

Tevredenheid
8,4

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Oudertevredenheid

Toelichting van de school

Met een gemiddelde beoordeling van 7,6 tonen de resultaten van het tevredenheidsonderzoek aan dat ouders over het algemeen zeer tevreden zijn met de schoolervaring van hun kinderen.

We zijn heel trots op de feedback die we hebben ontvangen op ons schoolklimaat. Ouders geven aan dat hun kinderen met plezier naar school gaan (gemiddeld 8,4) en zich veilig voelen op school (gemiddeld 8,3).

Er is waardering voor wat kinderen leren op school (gemiddeld 7,6) en de vakbekwaamheid van de leerkrachten (gemiddeld 7,9).

Hoewel ouders over het algemeen tevreden zijn over de informatie die ze ontvangen over schoolactiviteiten (gemiddeld 7,2), is er ruimte voor verbetering in de communicatie over individuele kinderen (gemiddeld 6,9).

We zijn dankbaar voor de betrokkenheid van ouders bij het vormgeven van de schoolervaring van hun kinderen en streven ernaar om voortdurend te verbeteren op basis van hun feedback.

Tevredenheid
7,6

Terug naar boven