OBS de Tovercirkel

Vullingsweg 68 6418 HR Heerlen

  • Schoolfoto van OBS de Tovercirkel
  • Schoolfoto van OBS de Tovercirkel

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij elk verlof wordt dit aangevraagd vooraf bij het bestuurskantoor van onze organisatie. Van daaruit wordt een vervanger geregeld.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De groepen 1 en 2 komen de hele week naar school. Over het hele jaar genomen maken deze kinderen 915 uur. Hiervan zijn 7 vrije dagen afgehaald. Deze groep kinderen worden gecompenseerd voor het te veel aantal uren die ze per jaar maken.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De school biedt ondersteuning aan leerlingen met rekenhulpvragen (dyscalculie), aan leerlingen met leeshulpvragen (dyslexie), aan meer- en hoogbegaafde leerlingen en biedt ondersteuning ten aanzien van sociale veiligheid en het omgaan met verschillen in gedrag.  

Passend Primair onderwijs in Zuid-Limburg  

Het realiseren van Passend Onderwijs binnen MOVARE gebeurt vanuit de Regiovisie Onderwijskaart PO Zuid-Limburg. Deze visie is ‘inclusief onderwijs thuisnabij’ en ‘regulier waar het kan en speciaal waar het moet’.
Meer informatie: https://www.movare.nl/kind-en-ouders/passend-onderwijs/ 

Jeugd en Gezin Parkstad Limburg  

Er zijn veel organisaties voor jeugdzorg en gezondheidszorg. Om u te helpen bij het vinden van de juiste informatie of ondersteuning is er in iedere gemeente één centraal punt voor alle vragen rondom opvoeden en opgroeien opgericht: Jeugd en Gezin Parkstad Limburg. https://www.movare.nl/kind-en-ouders/jeugd-en-gezin-parkstad/  

Vroeg samenwerken in Parkstad Limburg (VIP)  

Voor een professional kunnen er redenen zijn om een signaal af te geven in de verwijsindex Parkstad Limburg (VIP). De VIP registreert of meerdere hulpverleners contact hebben met hetzelfde kind en maakt het voor betrokken hulpverleners mogelijk om met elkaar in contact te komen. Zo kan geboden hulp op elkaar afgestemd worden.Meer informatie vindt u hier: https://www.movare.nl/kind-en-ouders/vroeg-samenwerken-in-parkstad-limburg-vip/   

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

OBS de Tovercirkel heeft er weet van dat de vraag steeds pluriformer wordt. Dit betekent dat de sociale, en dienstverlenende kaart steeds omarmd wordt voor die leerlingen die juist dat specifieke nodig hebben. Dan praten we over álle leerlingen die passen binnen ons school ondersteuningsprofiel.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven