Chr Basissch Het Kompas

Jol 38 8446 EZ Heerenveen

  • Pauze, voor elk wat wils.
  • Wetenschap en technologie.
  • CBS het Kompas valt onder de stichting CBO-Meilan!
  • We doen elk jaar mee met het nationale schoolontbijt.
  • Samenwerken
Betrokkenheid
Ontwikkelen

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als een leerkracht ziek is wordt er een vervanger geregeld. Is het niet mogelijk om een invaller te vinden dan kan het zijn dat er geen les wordt gegeven.  

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op het kompas werken we enkele midagen per week groepsdoorbrekend, wij noemen het werken in units. We werken met de unit groep 1 en 2, groep 3 en 4, groep 5 en 6 en de unit groep 7, 8. de volgende lessen worden gegeven in units; handvaardigheid, wereld orientatie, wetenschap en technologie. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de kleuterbouw werken we aan de hand van thema’s (bijv. kunst, de wasmachine, het tuincentrum) vanuit het projectmatige aanbod. Spel en beweging en het werken met ontwikkelingsmaterialen zijn de hoofdactiviteiten in de onderbouw. Tijdens het werken met ontwikkelingsmateriaal worden allerlei materialen aangeboden, die de ontwikkeling van kleuters stimuleren, zoals puzzels, mozaïeken, bouwmateriaal, vormen, kleuren enz. Tijdens deze activiteiten wordt de taalontwikkeling gestimuleerd en bevorderd door interactie met de leerkracht en kinderen onderling. Daarnaast komen ook de activiteiten aan de orde die te maken hebben met de lees- en rekenvoorwaarden.  

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

In ons taalonderwijs zit ook het lezen, schrijven en de taal Fries en Engels verwerkt

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Alle scholen van CBO Meilân hebben beschreven welke zorg (basisondersteuning) op dit moment al aanwezig is op hun school en wordt aangeboden en waar zij zich nog verder in wil gaan ontwikkelen. Dit staat per school beschreven in het "schoolondersteuningsprofiel". Dit is een wettelijk voorschrift bij de invoering van Passend Onderwijs. Een schoolondersteuningsprofiel biedt informatie over de kwaliteit van de basisondersteuning op een bepaalde school. Het legt vast waar de school voor staat. De basisondersteuning bestaat uit de volgende vijf domeinen: onderwijs, ondersteuning, beleid, organisatie en resultaten. Hieronder vindt u het schoolondersteuningsprofiel van Het kompas.    

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

het Kompas heeft een VVE peuterzaal naast het schoolgebouw staan. We hebben een goede samenwerking. 

Terug naar boven