Kindcentrum De Bareel

Waddenlaan 1 1967 EH Heemskerk

  • Schoolfoto van Kindcentrum De Bareel
  • Schoolfoto van Kindcentrum De Bareel
  • Schoolfoto van Kindcentrum De Bareel
  • Schoolfoto van Kindcentrum De Bareel

In het kort

Toelichting van de school

DE BAREEL, DAAR WORD JE WIJZER

Kindcentrum De Bareel staat voor brede ontwikkeling voor kinderen van 2-13 jaar. Dat doen wij door een afwisselend programma aan te bieden met inspirerend en uitdagend onderwijs en ondersteuning waar dat nodig is. Buiten schooltijd bieden wij alle ruimte voor ontspanning, plezier en ontwikkeling bij onze opvang. Zo zorgen wij ervoor dat alle kinderen zichzelf kunnen zijn en goed voorbereid de wereld ingaan.

Vanaf 2 jaar en 3 maanden is uw kind welkom bij onze peuteropvang en maakt dan al kennis met toekomstige klasgenootjes. Op 4-jarige leeftijd stroomt uw kind soepel door naar het onderwijs in één van onze kleutergroepen. Aan het einde van groep 8 verlaten zij De Bareel als zelfbewuste wereldburgers. Ze staan stevig in hun schoenen en zijn klaar voor de volgende stap. Wilt u weten hoe uw kind wijzer wordt op De Bareel? Kom dan eens bij ons kijken. Wij laten u graag ons kindcentrum zien.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Een veilige omgeving
  • Kindgericht leren en groeien
  • Ontwikkelen met plezier
  • Beweging
  • Muziek

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

LEERLINGAANTALLEN
Kindcentrum De Bareel heeft rond de 450 leerlingen, verdeeld over 19 groepen. Ons kindcentrum ligt in Heemskerk Oost, in de wijk Broekpolder. De meeste kinderenkomen uit de directe omgeving van de school maar ook uit het Beverwijker deel van Broekpolder.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
450
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

BUITENSCHOOLSE OPVANG
De buitenschoolse opvang (BSO) is in ons eigen gebouw en wordt geleid door collega's die een combinatiefunctie hebben. Zij werken in de BSO en zijn daarnaast ook werkzaam als onderwijsassistent in ons onderwijs. Daardoor weten zij wat er in de school leeft en zijn ze op de hoogte thema's die in verschillende groepen actueel zijn. Ook zijn ze op de hoogte van de ontwikkeling van de kinderen die naar de BSO komen.
De coördinator van de BSO, Monique van Vliet, is de contactpersoon voor ouders van kinderen die de BSO bezoeken. 

Het laatste inspectierapport kunt u onderaan deze pagina inzien.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven