Katholieke Basisschool De Tweeklank

Da Costasingel 42 2394 BL Hazerswoude-Rijndijk

  • Vooraanzicht vanuit  de Potgieterlaan.
  • Zijaanzicht vanaf de Da Costasingel.

Het team

Toelichting van de school

Team Tweeklank:

Ons team bestaat uit 15 leerkrachten waarvan 5 meesters en 10 juffen. Er zijn 3 vakleerkrachten voor drama, dans en muziek. Het onderwijsondersteunend personeel bestaat uit: 3 onderwijsondersteuners, 1 administratief medewerker en 1 conciërge. Met de intern begeleider en de directeur is het team compleet.

Bereikbaarheid teamleden:

Leerkrachten zijn telefonisch te bereiken 's morgens voor schooltijd vanaf 8.00 uur en na schooltijd.

Voor dringende zaken tijdens schooltijd kunt u telefonisch contact opnemen.

Ouders kunnen gebruik maken van ouderportaal om de leerkracht een bericht te sturen. Leerkrachten reageren op berichten in ouderportaal op hun werkdag tussen 7.30 en 17.00 uur.

Korte mededelingen kunnen tussen 8.15 - 8.30 uur aan de leerkrachten worden doorgegeven. Wanneer ouders uitgebreid met de leerkracht in gesprek willen dan kan er een afspraak worden gemaakt na schooltijd.

Specifieke vragen aan de intern begeleider zijn mogelijk bij Karin de Kruijf. Zij werkt op maandag, woensdag en donderdag.  

Uiteraard kunnen jullie met vragen en opmerkingen terecht bij de directeur Joyce Ouwerkerk. Zij werkt op maandag t/m vrijdag. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De Tweeklank valt binnen het bestuur van WijdeVenen. 

Wij verwachten dat het lerarentekort ook in onze regio steeds meer merkbaar wordt. Er zijn op dit moment onvoldoende mensen beschikbaar om te vervangen in de vervangerspool en daarbuiten. Samen met onze collega-besturen werven we collega’s voor de vervangerspool, we leiden via zijinstroomtrajecten nieuwe collega’s op en we zoeken naar inventieve oplossingen binnen de school als er geen vervanger beschikbaar is.

Maar we willen wel alvast aan u melden dat we verwachten dat er niet altijd inventieve oplossingen zijn: ook op onze scholen zullen we er niet aan ontkomen dat er af en toe echt niemand beschikbaar is en we als laatste maatregel van u vragen de leerlingen een dag thuis te houden.

Binnen WIJ de Venen gelden ook afspraken voor alle scholen: afgesproken is dat directeuren en intern begeleiders (op hun reguliere werkdagen) niet als vervanging voor de groepen gaan. Zij hebben andere belangrijke taken binnen de school en komen daar bij een oplopend lerarentekort niet aan toe. Zij moeten beschikbaar blijven om te werken aan structurele oplossingen en voor het leiding geven en coachen van het team.

Voor WIJ de Venen als geheel geldt dat we dit jaar, in overleg met directeuren en in afstemming met de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR, daarin is iedere school vertegenwoordigd) werken aan een plan rond het oplopende lerarentekort.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

In ons team hebben we ontwikkelgroepen die geleid worden door leerkrachten met een specialisatie/opleiding:

- Rekenen

- Eigenaarschap

- Breinhelden

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De Tweeklank kiest ervoor om geen vast rooster te hanteren. Leerkrachten bepalen aan de hand van de ontwikkeling van de groep welke (spel-) activiteiten gepland worden. 


Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De Tweeklank kiest ervoor om geen vast rooster te hanteren. 

Leerkrachten bepalen in overleg met directie aan welke vakken meer / minder tijd besteed wordt. Keuzes hiervoor worden gemaakt op basis van ontwikkeling en resultaten van de groep. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op de Tweeklank spreken wij niet van doelgroepen; wij kijken naar het kind. Samen met ouders willen we kijken naar wat een kind te bieden heeft en nodig heeft in zijn ontwikkeling. We kijken verder dan de onderwijsbehoeften van het kind. We kijken ook naar ondersteuningsbehoeften van leerkrachten, medeleerlingen en ouders. Met elkaar maken we een plan en evalueren we dit. Wanneer er voor het plan meer of iets anders nodig is dan wij binnen onze school kunnen organiseren dan denkt zowel ons bestuur, WIJ de Venen, als ons samenwerkingsverband graag mee in mogelijkheden.   


Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Op de Tweeklank vinden wij onze open blik, het 'helemaal jij' van de kinderen essentieel als basishouding van alle teamleden. De komende jaren zullen een aantal collega's zich verder specialiseren op 1 vakgebied. (Taal/lezen, culturele vorming). 

Alle collega's zullen vanuit hun eigen persoonlijk leerplan en onze (her)implementatie van handelingsgericht werken doelen en ambities stellen. Het vergroten van ons netwerk; het kunnen uitbesteden van de ondersteuningsbehoefte heeft ook onze aandacht.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven