Christelijke basisschool de Rank

Bongerdsteeg 1 3841 CV Harderwijk

Schoolfoto van Christelijke basisschool de Rank

Het team

Toelichting van de school

Directiestructuur
De interim directeur is Dora Riet. Zij is integraal verantwoordelijk op de school. Als directeur is zij het aanspreekpunt en de onderwijskundig leider van de school.

MT
Wij werken met een managementteam. Hierin neemt  de intern begeleider, Barbara van Hierden, zitting. Het MT bestaat verder uit de onder- en bovenbouwcoördinator (Lianne IJzerman en Inge van Baak).

Specialisten
Er zijn verschillende specialisten werkzaam op school. Zo zijn Lianne IJzerman en Albertine van Minnen zijn onze taal- en leesspecialisten. Hiernaast is Barbara van Hierden onze gedragsspecialist. Hun expertise wordt ingezet om ons onderwijs nog verder te verbeteren.

Bestuurder
De bestuurder is verantwoordelijk voor de koers en het meerjarenbeleid van de VCO-organisatie en voor de kwaliteit van het onderwijs op de scholen. Hij legt verantwoording af aan de raad van toezicht. De bestuurder geeft leiding aan de directeuren van de scholen en aan de medewerkers op het kantoor en vertegenwoordigt VCO in tal van overlegorganen.

Raad van Toezicht
Met de focus op deze waarden bewaakt en stimuleert de Raad van Toezicht (RvT), namens de samenleving, de continuïteit en de kwaliteit van VCO aan de hand van een daartoe vastgesteld toezicht kader.
De leden van de raad stellen hun specifieke professionele deskundigheid ter beschikking vanuit grote betrokkenheid bij het onderwijs in het algemeen en VCO in het bijzonder. De RvT is de formele werkgever van de bestuurder en oordeelt daarmee over diens functioneren in relatie tot de strategische koers die is afgesproken. Daarnaast vervult de raad een rol als adviseur en klankbord voor de bestuurder. De samenstelling vindt u op de website van Stichting VCO: Stichting Voor Christelijk Onderwijs Harderwijk-Hierden

Onze school is één van de elf scholen van Stichting VCO Harderwijk-Hierden.  “Wij geloven in goed onderwijs voor elk kind!”, dat is de missie van VCO. “Leerlingen laten groeien, in kennis en vaardigheden en als mens”, dat is ten diepste het doel van VCO.
Stichting VCO is een christelijke organisatie die zich in de ontwikkeling en uitvoering van beleid laat inspireren door het christelijke gedachtengoed gebaseerd op de bijbel. 
Iedere wijk is voorzien van een VCO-school. Alle ouders hebben zo de mogelijkheid om binnen redelijke afstand van hun woning hun kinderen christelijk onderwijs te laten volgen.
De scholen geven een eigen invulling aan de christelijke schoolidentiteit, er mag zeker verschil zijn.
Wat de scholen gemeen hebben, is dat de personeelsleden christen zijn. Dit is zichtbaar in het onderwijskundige handelen en voelbaar in de onderlinge omgang met elkaar. VCO-scholen geven concreet invulling aan de christelijke identiteit in hun (dag)programma: denk hierbij aan dagopeningen en -sluitingen met Bijbelverhalen, christelijke liederen en samen bidden en danken.
We vieren als schoolgemeenschappen de christelijke feesten: Kerst, Pasen, Pinksteren, bid- en dankdag. De VCO-personeelsleden gaan vanuit hun christelijke identiteit met hart en ziel voor een pedagogisch schoolklimaat waarin ieder kind oprecht gezien, gekend en erkend wordt en voor een positieve en respectvolle omgang met alle betrokkenen bij de school.

Uw kind is van harte welkom op één van onze VCO-scholen wanneer u als ouder respecteert dat uw kind onderwijs en (bege)leiding ontvangt wat christelijk geïnspireerd is. Behalve aan de christelijke identiteit, geven de scholen ook een eigen invulling aan hun onderwijskundige identiteit. Stichting VCO stimuleert haar scholen om, in afstemming op hun schoolomgeving, scherpe keuzes te maken ten aanzien van onderwijsconcept en schoolbeleid. Verschil mag er dus zeker zijn, hierdoor kunnen ouders kiezen voor de school die het meest passend is bij de eigen onderwijskundige en opvoedkundige opvattingen. Wat de scholen hierin met elkaar gemeen hebben, is de gedegen onderwijskundige aanpak, de moderne materialen en de hoge verwachtingen waarmee de schoolteams hun leerlingen leiden en begeleiden in hun brede ontwikkeling en persoonswording. We stellen er een eer in onze leerlingen goed toegerust over te dragen aan het voor hen geschikte vervolgonderwijs.
 
Dhr. F.H. (Freek) ten Klooster is voorzitter college van bestuur van stichting VCO Harderwijk-Hierden.
Hij is eindverantwoordelijk voor de VCO-organisatie en geeft leiding aan het management (de schooldirecteuren) en de stafmedewerkers op het VCO-kantoor.
Contactgegevens zijn: VCO Kantoor
Postbus 1883840 AD Harderwijk
Tel. 0341 – 431479  
College van bestuur, Dhr. F. ten Klooster
Tel: 0341-431479
freektenklooster@stichtingvco.nl

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij afwezigheid van een leerkracht wordt geprobeerd een vervanger te vinden. Mocht er geen vervanging gevonden kunnen worden, dan bestaat de mogelijkheid om groepen te combineren of een groep te verdelen over de andere groepen. Leerkrachten en onderwijsassistenten met andere taken kunnen ook ingezet worden voor een groep. Wij proberen te voorkomen dat de leerlingen naar huis gestuurd worden. Tegelijk staat de kwaliteit van ons onderwijs voorop.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Terug naar boven