* Ouderraad
De ouders van de school zijn naast de MR ook vertegenwoordigd in de Ouderraad. De voorzitter van de ouderraad is mevrouw Jamila Benaissati. Onder leiding van de voorzitter wordt er regelmatig vergaderd over de gang van zaken.
De taken van de ouderraad:
- het bevorderen van contacten tussen ouders, leerkrachten en medezeggenschapsraad
- het opstellen van een activiteitenlijst en het uitvoeren ervan in overleg met het team
- het geven van informatie aan ouders via de nieuwsbrief
- het ondersteunen van het team bij schoolactiviteiten
- het helpen coördineren van activiteiten die in commissieverband plaatsvinden.
* Medezeggenschapsraad
De medezeggenschapsraad (MR) geeft gevraagd en ongevraagd adviezen aan het team, de schoolleiding en het bestuur over alle zaken die met de school te maken hebben. Het bestuur vraagt in een aantal gevallen de medezeggenschapsraad om instemming over een besluit dat genomen gaat worden. De MR wordt door het schoolbestuur en de schoolleiding continue vooraf geïnformeerd over aangelegenheden die de school aangaan. De MR vergadert regelmatig (ongeveer 6 keer per schooljaar) in haar volledige samenstelling. De raad bestaat uit een oudergeleding (twee ouders, gekozen door de ouders) en een personeelsgeleding (drie personeelsleden, gekozen door het personeel). Het beleid van een school vormgeven en uitvoeren is steeds meer een taak van ouders, leerkrachten, directie en bestuur samen. Alle onderwerpen die op school van belang zijn, komen in de medezeggenschapsraad aan bod. Mocht u een bepaald onderwerp graag behandeld zien, dan kunt u dat via de MR aankaarten. Een lid van de MR heeft zitting in de GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad). Van iedere school binnen de stichting El Amal zijn er vertegenwoordigers in de GMR. Hier worden vooral school-overstijgende zaken besproken.
Gezonde school
Op onze school willen we graag gezond eetgedrag bevorderen. Daarom hebben wij afspraken gemaakt over het eten en drinken tijdens schooluren. Heeft u vragen over gezondheid, voeding, gewicht of het gebit van uw kind? Neemt u dan contact op met uw huisarts, uw tandarts of GGD Kennemerland. Meer informatie kunt u vinden op; https://www.ggdkennemerland.nl/jeugdgezondheidszorg
* Drinken
Water is de beste dorstlesser. Daarom willen wij adviseren om uw kind als drank water mee te geven. Wilt u uw kind ook iets anders laten drinken, dan kunt u melk meegeven. Andere drankjes zijn niet toegestaan op school.
* Fruitpauze
Op school eten we in alle groepen fruit en/of groente in de ochtendpauze. Het eten van meer fruit en groente draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat groente en fruit op school ervoor zorgt dat kinderen ook thuis vaker gezond eten.
* Gezonde lunch
Als school vinden we het belangrijk dat leerlingen een gezonde lunch meenemen. We letten hier ook op. Tips voor de broodtrommel:
· Brood (liefst volkoren of bruin) dun besmeerd met zachte margarine of halvarine.
· Dun belegd met zoet en/of hartig beleg.
· Aangevuld met een stuk fruit of een stuk groente (zoals komkommer, cherrytomaatjes, radijsjes, worteltjes, reepjes paprika etc.)
. Drinken: liefst water (anders melk, bij voorkeur halfvol of karnemelk.)
* Vieringen/trakteren
Het beleid van de stichting El Amal is erop gericht dat wij (zowel de leerkrachten als de leerlingen) op onze scholen geen verjaardagen vieren. Om de kinderen het belang van het delen met elkaar te uiten, mogen de kinderen op vrijdag (als speciale dag in de Islam) uitdelen. Een eventuele reden voor het uitdelen kan zijn: dat uw kind een zwemdiploma heeft behaald of een nieuwe Soera (Koranvers) uit het hoofd kent. De leerkracht moet hier wel van te voren op de hoogte van zijn. Wij vragen de ouders ervoor te zorgen dat er geen gelatine in de traktaties zit. Wij willen het uitdelen van een gezonde traktatie graag stimuleren. Op www.gezondtrakteren.nl staan allerlei voorbeelden van traktaties die lekker en niet te groot zijn. Chips zien we liever niet als traktatie. Denk ook eens aan niet eetbare traktaties (gummetjes, potloden, ballonnetjes, etc.)
* Smaaklessen
Proeven, ruiken, horen, voelen en kijken: met al hun zintuigen verkennen kinderen het dagelijkse eten! Eten is kiezen! En we hebben veel te kiezen. Eten we vegetarisch of vlees? Neem ik een appel of koek mee naar school? Les ik mijn dorst met cola of water? Door middel van Smaaklessen wordt de nieuwsgierigheid en interesse van kinderen naar hun eten opgewekt. Weten waar je eten vandaan komt helpt om bewuste, gezonde keuzes te maken. Binnen Smaaklessen komt het thema voeding breed onder de aandacht. De onderwerpen die in vijf lessen aan bod komen zijn opgedeeld in vijf pijlers: smaak, gezond eten, voedselproductie, consumentenvaardigheden en koken.