Basisschool De Triangel - school met de Bijbel

Rode Kruislaan 78 9728 CX Groningen

Schoolfoto van Basisschool De Triangel - school met de Bijbel

Resultaten eindtoets

Toelichting van de school

Op De Triangel maakt elke leerling de Centrale Eindtoets, tenzij leerlingenkenmerken dat niet toelaten. Als er leerlingen zijn met een ontheffing, bijvoorbeeld om deze korter dan 4 jaar in Nederland is of korter dan 2 jaar bij ons op school zitten, dan kunnen we ervoor kiezen om die score niet mee te laten tellen. 

We zijn blij met de resultaten van de laatste jaren en blijven streven naar verbetering. In de periode 2019-2022 zijn de scores ruim voldoende en boven het landelijk gemiddelde. Ook in vergelijk met andere scholen met een zelfde wegingsfactor scoren we boven gemiddeld. We zien een trend waarbij ongeveer 70% van de leerlingen uitstroomt naar havo/vwo en 30% naar een vmbo vervolgopleiding.

Dit jaar hebben we voor weer voor Route8 gekozen. De eindtoets ROUTE 8 is een digitale, adaptieve toets die het taal- en rekenniveau van uw kind meet. Deze digitale manier van toetsen past goed bij onze manier van werken op school. De ROUTE 8 eindtoets geeft een advies voor een schoolniveau en daarnaast wordt weergegeven of de referentieniveaus behaald zijn. De toets wordt via internet afgenomen en de afname neemt ongeveer één dagdeel in beslag. 

Welk percentage leerlingen behaalt het fundamentele niveau en welk percentage het streefniveau?

Let op: In schooljaar 2023-2024 is de eindtoets vervangen door de doorstroomtoets. Op dit moment zie je nog de resultaten van de eindtoets van 2023.
De resultaten van de doorstroomtoets van 2024 zijn na de zomer voor het eerst zichtbaar. Dit is in lijn met de beoordeling van de Inspectie van het Onderwijs. Kijk voor meer informatie op de website van de inspectie.

Let op: Voor de beoordelingen in het schooljaar 2023-2024 hanteert de inspectie naast de ongewijzigde signaleringswaarden zogenaamde correctiewaarden bij de beoordeling van de leerresultaten. Meer informatie is te vinden op de website van de inspectie.

Fundamenteel niveau

Het fundamenteel niveau is het niveau voor taal en rekenen dat zoveel mogelijk leerlingen aan het einde van de basisschool zou moeten beheersen. Dit wordt gemeten in groep acht met de eindtoets. De inspectie stelt dat minimaal 85% van alle leerlingen het basisniveau moet behalen. Deze 85% is de signaleringswaarde voor het fundamenteel niveau en dit is voor alle basisscholen in Nederland gelijk.

Bron

Streefniveau

Het streefniveau is een hoger niveau dan het fundamenteel niveau. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen eind groep acht het streefniveau bereiken. Op basis van de leerlingpopulatie op school wordt door de inspectie voor elke basisschool in Nederland apart bepaald hoeveel procent van de leerlingen het streefniveau moet halen. Dat percentage is de signaleringswaarde voor het streefniveau van de school.

Bron

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Toelichting van de school

We gebruiken het Leerling Volgsysteem (LVS) van Cito. Deze toetsen worden in januari (Middentoetsen) en juni (Eindtoetsen) afgenomen. Elke groepsleerkracht maakt naar aanleiding van deze toetsen, zijn of haar observaties en andere gegevens een analyse van de groep, die vervolgens besproken wordt met de intern begeleider en de directeur. Die maken op hun beurt op basis van alle groepsanalyses een schoolanalyse. Zo werken we planmatig aan het verbeteren van ons onderwijs. Op Vensters PO vindt u de link naar de gegevens van het afgelopen jaar.

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

Op De Triangel geven we leerlingen van groep 7 een voorlopig schooladvies VO op basis van onze observaties, bevindingen, leerlingkenmerken en toetsresultaten. Dit lichten we graag toe in een mondeling gesprek op school met ouders en leerlingen.

In groep 8 herhaalt zich dit proces. Ook hier geven we leerlingen een schooladvies. We lichten dit, zeker bij veranderde advies en omstandigheden, in een gesprek toe. Na het maken van de doorstroomtoets kan het advies alleen bijgesteld worden als sprake is van een advies voor meer theoretisch vervolgonderwijs. 

Weergave Schooladvies

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
In het derde jaar

Bron

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

We beschouwen elk kind als een uniek schepsel van God. Daarom staat een leeromgeving waar ieder kind zich veilig en gezien voelt voorop. Wanneer een kind zich veilig voelt, kan het zichzelf zijn en zich optimaal ontwikkelen. We willen daarbij zoveel mogelijk tegemoet komen aan de onderwijsbehoeften van elk kind met oog voor gaven en talenten. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig voelt, besteden we veel aandacht aan het respectvol met elkaar omgaan. Iedereen heeft hierin een stuk verantwoordelijkheid. We stimuleren leerlingen om elkaar daar ook op aan te spreken. In elke groep wordt aandacht besteed aan identiteitsvorming en het aanleren van sociale vaardigheden.

Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • Veiligheid
  • Respect
  • Betrokken

Wat zegt de inspectie over de school?

De Inspectie van het Onderwijs onderzoekt minimaal één keer in de vier jaar het bestuur van een school. De inspectie kijkt dan of de kwaliteitszorg, de onderwijskwaliteit en de financiële zaken bij het schoolbestuur op orde zijn. Daarnaast bezoekt de inspectie een aantal scholen die bij het schoolbestuur horen en onderzoekt deze scholen nader. De gegevens van het laatste onderzoek van de inspectie zijn beschikbaar op de website van de onderwijsinspectie.

Terug naar boven