Groenekanse Schoolvereniging De Nijepoort

Versteeglaan 144 3737 XC Groenekan

  • De Nijepoort is gevestigd in Groenekan, in een gloednieuw schoolgebouw aan de rustige Versteeglaan.
  • Schoolfoto van Groenekanse Schoolvereniging De Nijepoort
  • Schoolfoto van Groenekanse Schoolvereniging De Nijepoort
  • Schoolfoto van Groenekanse Schoolvereniging De Nijepoort
  • Schoolfoto van Groenekanse Schoolvereniging De Nijepoort

Het team

Toelichting van de school

Het team van leerkrachten op De Nijepoort is relatief hoog opgeleid en zeer ervaren. Verschillende leerkrachten hebben een Mastersdiploma op het gebied van onderwijs gehaald. Daarnaast hebben we een leerkracht met de specialisatie gym en een een orthopedagoog. Ons team hecht veel waarde aan professionaliseren en 'een leven lang leren' staat dus bij ons hoog in het vaandel.

Binnen het klassikale onderwijs worden principes uit verschillende onderwijsstromingen gebruikt zoals weektaken en zelfstandig werken, ontleend aan de principes van Dalton en Jenaplan. Als school zijn we dan ook trots dat we van middelbare scholen teruggekoppeld krijgen dat onze leerlingen opvallend zelfstandig zijn en goed kunnen plannen. Er is aandacht voor natuur, muziek, kunst en cultuur, sport en techniek.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte van een leerkracht komt er in principe een invalkracht. Wanneer er geen invalkracht beschikbaar is, wordt er intern een oplossing gezocht, bijvoorbeeld door een groep te combineren of de kinderen van de zieke leerkracht over andere klassen te verdelen. In het vervangingsprotocol is geregeld, dat alleen in noodsituaties de groepen om de beurt maximaal één dag per week naar huis worden gestuurd.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op onze school werken we soms met heterogene groepen in de kleuterjaren (groep 1/2 gecombineerd) en sinds schooljaar 2022-2023 stelt ons leerlingenaantal ons in staat om van groep 3 t/m 8 homogene groepen te maken. De school telt in totaal 8 groepen.

Door kinderen met dezelfde onderwijsbehoefte te clusteren en door een klassenmanagement waarin ruimte is voor zelfstandig werken heeft de leerkracht tijd om groepjes kinderen extra te begeleiden. Het kan hierbij dus gaan om kinderen die extra uitdaging nodig hebben of om kinderen die extra instructie en oefening nodig hebben. Deze extra hulp wordt vastgelegd in een groepshandelingsplan.


Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Alle leerjaren hebben evenveel onderwijstijd namelijk 5 uur per dag, 25 uur per week. Alle schooldagen duren even lang, van 08.30 tot 14.00 uur. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

In de ochtenden is er veel aandacht voor de basisvakken lezen, taal en rekenen. Drie middagen per week wordt er gewerkt aan het thema wereldoriëntatie en creatieve vakken. De overige lestijd wordt besteed aan bewegingsonderwijs, sociaal emotionele ontwikkeling, Engels, topografie en projecten. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De tussentijdse monitoring die de Nijepoort hanteert door middel van toetsen helpt bij het tijdig opmerken van eventuele behoefte aan extra zorg. Er is veel aandacht voor het omgaan met verschillen tussen leerlingen met bijvoorbeeld extra hulp (zowel binnen als buiten de klas) en plusklasssen voor leerlingen die meer uitdaging nodig hebben. Voor zorgleerlingen is er gestructureerde interne begeleiding en het verwijspercentage naar speciaal onderwijs is zeer laag.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We zien de begeleiding van leerlingen die meer- of hoogbegaafd zijn als een ontwikkelpunt voor de komende schooljaren. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven