Dalton Kindcentrum Dommeldal

Beneden Beekloop 93 5662 HK Geldrop

  • Schoolfoto van Dalton Kindcentrum Dommeldal
  • Schoolfoto van Dalton Kindcentrum Dommeldal
  • Schoolfoto van Dalton Kindcentrum Dommeldal
  • Schoolfoto van Dalton Kindcentrum Dommeldal
  • Schoolfoto van Dalton Kindcentrum Dommeldal

Het team

Toelichting van de school

Bij ons vind je vakbekwame leerkrachten die ontwikkeling vanzelfsprekend vinden. Ons team heeft een goede mix van start-bekwame en vak-bekwame mensen. We hebben als school een duidelijke Daltonvisie, die we actief uitdragen. Dit betekent dat we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Respect staat bij ons hoog in het vaandel. We staan open voor feedback van anderen en reflecteren op ons eigen handelen. Deze kritische houding willen we ook overbrengen naar onze leerlingen en hun ouders. Omdat we ons vak graag willen overdragen, maar ook willen leren van de nieuwste kennis en inzichten, zijn er altijd stagiaires te vinden op onze school.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een leerkracht door ziekte of andere omstandigheden geen lessen kan verzorgen, zorgt de school voor een professionele vervanger voor de groep. Bij ziekte of verlof van een leerkracht werken we in principe met vervangers uit de vervangerspool van Eenbes basisonderwijs of met de inzet van eigen teamleden. Wanneer het niet lukt om voldoende vervanging te regelen, treedt het noodplan in werking (groep opdelen over de andere groepen als dat mogelijk is). In geval van overmacht word je gevraagd je kind thuis te houden. Je wordt hierover altijd zo tijdig mogelijk geïnformeerd door de directie.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Dommeldalschool werkt in principe met jaargroepen. Omdat er niet altijd sprake is van eenzelfde instroom, wordt er elk jaar gekeken naar de meest wenselijke samenstelling van de groepen. Zeker wordt er dan ook rekening gehouden met de kenmerken van de kinderen. In elke groep wordt gewerkt met verschillende subgroepen, om het leerstofaanbod zo goed mogelijk af te stemmen op wat kinderen nodig hebben.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Het onderwijsaanbod in de onderbouw is afgestemd op de heterogene leeftijdsgroep. We maken gebruik van thematisch onderwijs, waarin spelenderwijs (aanvankelijk) taal-, lees- en rekenactiviteiten worden opgenomen. Er is veel tijd gereserveerd voor motorische, creatieve en algemene ontwikkeling.

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Regulier onderwijs vanuit de Daltonvisie

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Zie SOP en schoolplan

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De Dommeldalschool is geen VVE school. Toch voert de school een actief voor- en vroegschools beleid. In de school is een Peuterspeelzaal gevestigd en is er een actief contact met de Kinderopvang. Er is altijd sprake van een warme overdracht en wordt alles in het werk gesteld om de overgang naar de basisschool zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook voorzien wij in een startgroep voor 3 jarige kinderen.

Terug naar boven