Basisschool De Ganzebloem

Saruman 1 5663 SK Geldrop

  • Wekelijks twee keer gym en bij de kleuters gaan we elke dag de speelzaal in. Dit is zo belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.
  • Spelend leren. Wat een betrokkenheid!
  • Leren doen we op verschillende manieren.
  • Fides helpt ons in ons fijne pedagogische klimaat. We helpen kinderen met zelfvertrouwen in het leven te staan.
  • Groep 8 maakt jaarlijks een spetterende afscheidsvoorstelling.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

We hebben voor dit onderdeel geen gegevens (ontvangen).

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij hechten veel waarde aan persoonlijke aandacht. Met dit kindgerichte beleid proberen wij de eigenheid, meesterschap, vindingrijkheid en daadkracht van kinderen te waarborgen en te versterken. Op deze manier krijgt elk kind de kans om zich op eigen niveau zo goed mogelijk te ontwikkelen en de zorg te krijgen die het nodig heeft.

Basisschool De Ganzebloem legt zoveel mogelijk de nadruk op een krachtige basisondersteuning. Dit betekent dat veel extra ondersteuning geïntegreerd is in het het onderwijs in de groep. Zowel pedagogisch als didactisch ligt daar het accent. We differentiëren binnen de groep door standaard de leerdoelen aan te bieden op minimaal 3 niveaus en dit passend te maken voor elk kind.

Voor de kinderen waarbij de basisondersteuning niet toereikend is, is er de mogelijkheid tot plaatsing in de LAT-klas (Learning Apart Together) of Plusklas.

LAT-klas: De LAT-klas is voor kinderen met specifieke onderwijsbehoeften, die gebaat zijn bij een meer individueel traject. Dit kan nodig zijn vanuit een grote leerachterstand op één specifiek vakgebied of voor alle basisvakken. Ook kinderen die zeer prikkelgevoelig zijn, kunnen beter gebaat zijn bij een plek in de LAT-klas. Vier ochtenden per week kunnen kinderen gebruikmaken van het LAT-klas aanbod. Deze kinderen blijven grotendeels in hun eigen leeftijdsgroep met vriendjes en vriendinnetjes en doen in de LAT-klas succeservaringen in het leren op.

Plusklas: Voor de meer- en hoogbegaafde leerlingen werken we samen met Basisschool De Beneden Beekloop. Een dagdeel in de week werkt een leerkracht met deze groep kinderen in de zogeheten plusklas. In de plusklas staan de persoonlijke uitdagingen in met name samen leren leren centraal vanuit de eigen specifieke ontwikkelvraag. Daarnaast wordt voor meer-en hoogbegaafde kinderen in iedere groep pluswerk en waar nodig ook Levelwerk ingezet.

Tevens hebben we de mogelijkheid om gebruik te maken van de bovenschoolse expertise en expertise binnen het samenwerkingsverband.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We zien een toename van anderstalige kinderen in de school. In de gemeente Geldrop-Mierlo is de afspraak dat nieuwkomers in de groepen 3 t/m 8 het eerste jaar in Nederland naar de taalklas op Basisschool De Rots gaan. Nieuwkomers in de kleuterleeftijd stromen direct op de basisschool  in de wijk in.

Voor de startende kleuters willen we een passende en werkbare aanpak ontwikkelen, maar ook de kinderen die na een jaar taalklas bij ons op school komen zullen wee verder aanbod creëren. Wij willen ook deze doelgroep een passend en werkbaar aanbod kunnen bieden binnen onze school. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Terug naar boven