obs De Veenvlinder

Boomgaard 1A 9761 TM Eelde

  • Schoolfoto van obs De Veenvlinder
  • Schoolfoto van obs De Veenvlinder
  • Schoolfoto van obs De Veenvlinder
  • Schoolfoto van obs De Veenvlinder
  • Schoolfoto van obs De Veenvlinder

In het kort

Toelichting van de school

Dank voor uw interesse in onze school. Deze schoolpagina geeft u inzicht in de resultaten, cijfers en feiten van obs De Veenvlinder. Deze zijn afkomstig van DUO, de Inspectie van onderwijs en de school zelf. Omdat de Veenvlinder veel meer is dan harde cijfers en resultaten hebben we e.e.a. toegelicht. Daarnaast bent u van harte welkom voor een oriëntatiegesprek en rondleiding om een nog beter beeld van de school te krijgen. 

De Veenvlinder past bij waar de school voor staat: Samenwerken, vertrouwen en ontwikkelen in een natuurlijke groene omgeving. Veenvlinders vormen een groep zeldzame dagvlinders die bijna alleen nog in Drenthe voorkomen. Het zijn unieke individuen die beschermd moeten worden. Op De Veenvlinder mag ieder kind zichzelf zijn en zich in een veilige omgeving ontplooien. Het woord ‘veen’ past bij de wijk Groote Veen waarin de school staat. De vlinder maakt tijdens zijn leven een bijzondere ontwikkeling door, een ontwikkeling die te vergelijken is met de periode die een kind doorloopt op de basisschool tot het moment van uitvliegen richting de middelbare school.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Vertrouw op jezelf
  • Samenwerken geeft groei
  • Eigen keuzes maken
  • Talenten ontwikkelen
  • Op weg naar de wereld v morgen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
388
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven