Samenwerkingsschool De Brandaris

Westland 6 8251 VX Dronten

Schoolfoto van Samenwerkingsschool De Brandaris

In het kort

Toelichting van de school

De Brandaris, met oog voor elkaar

Beste ouders, verzorgers of andere belangstellenden,

Deze schoolgids is bedoeld om ouders te informeren over de gang van zaken op Samenwerkingsschool de Brandaris. Voor nieuwe ouders kan het een hulp zijn bij het kiezen van een school. Voor ouders die al een kind of kinderen op school hebben is het een naslagwerk waarin zij de specifieke zaken voor dit schooljaar kunnen vinden.   

In deze gids willen we aangeven waar we voor staan; wat houdt de samenwerkingsgedachte in en hoe komt dat tot uiting; wat zijn onze uitgangspunten en visie; hoe organiseren we allerlei (onderwijskundige) zaken; welke rol spelen de ouders; welke activiteiten zijn er in de loop van het jaar en wie verzorgt die activiteiten? Kortom: het reilen en zeilen van onze school: De Brandaris.  

Hoewel we proberen in deze gids duidelijk en volledig te zijn, kunnen er natuurlijk altijd vragen of onduidelijkheden zijn. Aarzelt u dan vooral niet om contact met de school op te nemen. Ook voor suggesties om de gids te verbeteren, houden wij ons van harte aanbevolen.  

Namens het team, de ouderraad en de medezeggenschapsraad.

Gerda Jochems

Directeur SWS De Brandaris

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Aandacht
  • Groei
  • Vertrouwen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het leerlingenaantal stijgt op de Brandaris. We werken dit schooljaar met drie heterogene kleutergroepen (dus groep 1 en 2 samen) en twee groepen 4. De groei zit voornamelijk in de onderbouw. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
242
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Op de Brandaris werken we met een "vijf gelijke dagen rooster". Dit betekent dat we op alle dagen van 8.30 - 14.00 uur naar school gaan. De bel gaat ’s morgens om 8.25 uur. We werken met een “open inloop”. Kinderen komen binnen en kunnen meteen met een activiteit (eigen leerdoelen) beginnen.  De “open inloop” duurt tot 8.45 uur. Ouders in de onderbouw mogen hun kinderen twee keer in de week naar binnen brengen en ouders in de bovenbouw één keer per week. De bedoeling is dat ouders bij de tweede bel (8.30 uur) afscheid nemen en weer weg gaan. Dit zorgt voor rust en structuur in de groepen en komt de effectieve leertijd ten goede. Natuurlijk mogen ouders in de kleuterbouw, wanneer hun kind dit nodig heeft, iets langer blijven.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

De Brandaris wil een veilige school zijn met een team van personeelsleden, dat voortdurend serieus aandacht geeft aan het realiseren van een veilig schoolklimaat en aan het voorkomen, herkennen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag.

Een team dat kritisch naar zichzelf blijft kijken en ervoor zorgt dat elk incident leidt tot verkleining van de kans op nieuw grensoverschrijdend gedrag. In een cultuur waarin zowel leerlingen, ouders als medewerkers aan het denken worden gezet over hun houding en handelen en waarin hier open over wordt gepraat.

Terug naar boven