KC De Klimtoren

Drogteropslagen 57 7705 PD Drogteropslagen

  • Schoolfoto van KC De Klimtoren
  • Schoolfoto van KC De Klimtoren
  • Schoolfoto van KC De Klimtoren
  • Schoolfoto van KC De Klimtoren
  • Schoolfoto van KC De Klimtoren

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een leerkracht zich ziek meldt, zoekt de directie een leerkracht om haar/hem te vervangen. Hiervoor is Stichting Wolderwijs is aangesloten bij een vervangingspool. Bij deze vervangingspool kan de directie, na ziekmelding van een leerkracht, een vervanger aanvragen. Indien er vervangers beschikbaar zijn, is er op de ziektedagen een invalleerkracht in de groep.

Wanneer er geen vervangers beschikbaar zijn is de directie genoodzaakt om andere keuzes te maken voor opvang van de leerlingen. De school/IKC hanteert hiervoor een stappenplan in volgorde van de mogelijkheden waaruit zij kan putten.

  • Een leerkracht die parttime werkt wordt gevraagd en bereid gevonden om extra te werken;
  • Een ambulante groepsleerkracht gaat de groep vervangen;
  • Functionarissen met andere taken kunnen slechts incidenteel voor vervanging worden ingezet (o.a. directeur, zorgcoördinator etc.)  

Toch zijn er momenten dat het voorkomt dat het niet lukt om een vervanger te vinden. Dit vindt plaats in periodes van griep of soms in onvoorziene situaties. Mocht het zo zijn dat één of meerdere leerkrachten ziek zijn en er geen vervanging te realiseren is, dan zijn dit de stappen die de school neemt:

  • Op de eerste dag worden kinderen van de groep van de zieke leerkracht verdeeld over de andere groepen;
  • Op de tweede dag van afwezigheid kan de directie beslissen dat er geen les gegeven wordt. De kinderen blijven thuis. In uiterste noodzaak is er opvang op school/IKC. Dit dient door ouders met de directeur overlegd te worden, er is slechts een beperkte capaciteit;
  • Op de derde dag van afwezigheid wordt er een leerkracht ingezet van een andere groep t.b.v. de groep waarvan de leerkracht afwezig is. De groep van de ingezette leerkracht krijgt vervolgens geen les. Zij blijven thuis. Hiermee voorkomen we dat één groep overmatig wordt benadeeld ten opzichte van de overige groepen.
  • De ouders krijgen altijd, op de dag voorafgaand aan de vrijgegeven dag, een email hierover met een toelichting op dit genomen besluit

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Terug naar boven