Democratische basisschool De Vallei

Fazantstraat 2 6665 AX Driel

  • Schoolfoto van Democratische basisschool De Vallei
  • Schoolfoto van Democratische basisschool De Vallei

Het team

Toelichting van de school

Het team van de school bestaat uit leerkrachten, een ib-er, onderwijsondersteuners en de directeur. Naast de dagelijkse begeleiding worden mensen van buiten uitgenodigd op initiatief van de kinderen of het team om speciale lessen te verzorgen en te geven. Ook ouders spelen ook een belangrijke rol bij het verzorgen van het aanbod binnen de school.


Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Een enkele keer volgen leerkrachten cursussen onder schooltijd of hebben zij buitengewoon verlof. Op die dagen zijn, of alle kinderen vrij, of er komt een andere leerkracht. Het kan ook voorkomen dat er op die dag een leerkracht minder is op school.

De Vallei heeft een kleine invalpool met leerkrachten en begeleiders. Zij zijn beschikbaar bij korttijdelijk ziekteverlof.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

In De Hobbit, het unieke bijgebouw op het schoolplein van De Vallei, kunnen de leerlingen dagelijks gebruik maken van het verrijkend leeraanbod. In dit gebouw bevindt zich een atelierruimte met een naaiatelier, een zaag- en timmerlokaal, een beweegruimte en een muziekruimte. Elke middag worden hier en in de aula workshops aangeboden, o.a. op het gebied van expressie en creativiteit, natuur en techniek en praktische vaardigheden (bv. koken, reparaties).  

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Zicht op ontwikkeling

De basisondersteuning op de Vallei is niet voldoende. In schooljaar 2023 - 2024 hebben we de volgende ambities opgesteld.

1. Verscherping van het aannamebeleid - aangeven van grenzen van mogelijkhe begeleiding.

2. Implementatie leerlingvolgsysteem IEP om zicht te krijgen op de ontwikkeling van de leerlingen, waar het onderwijsaanbod op afgestemd kan worden.

3. Voor elke leerling wordt een portfolio ingericht, waarin de persoonlijke leerdoelen en de ontwikkeling zichtbaar zijn.

4. Voor leerlingen in ondersteuningsniveau 3 en hoger wordt een ontwikkelperspectief ogesteld.

5. De intern begeleider stelt het ondersteuningsbeleid op en implementeert deze.

6. De school actualiseert haar schoolondersteuningsprofiel en beschrijft deze in deze schoolgids. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Kinderen die voor het eerst naar school gaan, hebben wat extra aandacht nodig. De overgang naar het basisonderwijs kan voor kinderen groot zijn. Omdat het voor de jongste kinderen nog te lastig is om bepaalde verantwoordelijkheden te dragen hebben wij besloten om deze groep (domein 1) in een aparte vleugel onder te brengen. De kinderen hebben een eigen buitenruimte en altijd vaste leerkrachten en onderwijsassistenten op de groep. De kinderen worden al wel bekend gemaakt met een schoolvergadering en samen hebben zij bijvoorbeeld besloten tot een vast eetmoment. Om het veiligheidsgevoel van jonge kinderen te versterken kan het helpen als een vertrouwd persoon nog even op school bij het kind blijft. Hierover worden afspraken gemaakt met de coach.

Terug naar boven