o.b.s. 't Tweespan

Dorsvloer 1 9205 BN Drachten

Schoolfoto van o.b.s. 't Tweespan

Het team

Toelichting van de school

We werken op 't Tweespan met een bevlogen team.  Een team wat qua man vrouw verdeling en wat betreft leeftijd een mooie mix is. Een team wat zich zich steeds wil ontwikkelen en zichzelf vragen stelt. Een team dat scholing volgt en elkaar op de hoogte houdt van de nieuwe ontwikkelingen. De onderwijskundige in het team heeft als extra taak de onderwijskundige ontwikkelingen in de wetenschap te delen met het team om zo de leerlingen steeds beter onderwijs te kunnen geven. De rekenspecialist geeft adviezen over het te geven rekenonderwijs in de hele school. De specialist jonge kind zorgt voor een doorgaande lijn in de school voor het jonge kind. De directeur is de onderwijskundig leider die het team begeleidt en aanstuurt.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Leerkrachten die recht hebben op verlof worden vervangen door een vervanger.

Ouders worden via de mail op de hoogte gesteld door de school. Mocht er geen vervanger zijn, dan gaan we eerst met elkaar overleggen of we de groepen voor een kortdurend verlof kunnen hergroeperen of zetten we een onderwijsassistent in voor het geven van les aan een hele groep bij afwezigheid van de leerkracht. Dit gebeurt alleen en altijd onder toezicht van een bevoegde leerkracht die op school aanwezig is.

Indien een leerkracht ineens met verlof moet dan lossen we het intern op met de interne begeleider of directeur.

Mocht er geen vervanger zijn voor de groep zullen we de groep naar huis sturen.  Ouders worden in het proces van communicatie zorgvuldig geïnformeerd. Voor leerlingen waarvoor geen opvang is, wordt op school opvang geregeld geen onderwijs. In de praktijk betekent dit vaak dat de leerlingen in een andere groep worden opgevangen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We werken op school met meerdere personen.  Het onderwijs wordt gegeven door 5 leerkrachten. 

we werken met vier combinatie groepen:

groep 1 en 2

groep 3 en 4

groep 5 en 6

groep 7 en 8

De directeur is de onderwijskundig leider , zij wordt ondersteund door de interne begeleider. Op één dag in de week hebben we een conciërge.

De gymlessen worden ondersteund door een gym leerkracht. Hij geeft de lessen niet maar ondersteunt de leerkrachten.

De leerlingen van de groepen 5 t/m 8 hebben eenmaal per week de mogelijkheid om de lessen HVO (Humanistisch Vormings- Onderwijs)of GVO (Godsdienstig Vormings- Onderwijs)te volgen.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De groepen 1 en 2 gaan 931 uur naar school.

We hebben voor de leerlingen vanaf groep een een continu rooster. Op de woensdag zijn deze leerlingen om 12. 00 uur vrij.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De leerkrachten hebben hun eigen rooster en zorgen voor een doelgericht onderwijs. Het is niet vaststaand hoeveel uren de leerlingen aan de verschillende vakken besteden.

Extra mogelijkheden op deze school

Terug naar boven