School voor Speciaal Basisonderwijs De Springplank

Pachtersdreef 3 2542 XH Den Haag

  • Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Springplank
  • Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Springplank
  • Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Springplank
  • Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Springplank

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekteverlof van de leerkracht wordt de groep de eerste dag verdeeld. In elke groep is voor de leerlingen een pakket werk aanwezig afgestemd op het niveau waaraan ze die dag kunnen werken. Mocht het verlof langer duren zullen we voor de periode van het verlof een rooster maken met collega's die ambulant zijn. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op de Springplank werken we met heterogene groepen. De leerlingen op de Springplank worden in de groep geplaatst op basis van hun didactische leeftijd:

•       Op deze manier kunnen we rekening houden met de leerjaren die de kinderen hebben gehad.

•       Er is op deze manier meer tijd om een goede instructie te geven aan de groep en aandacht te besteden aan de leerlingen die in verschillende arrangementen zitten.

•       We houden de groepen zo lang mogelijk heterogeen. Zodat de kinderen zich aan elkaar kunnen optrekken.

•       Kinderen die instromen vanuit het Bao stromen in de groep volgend op de groep waar ze uit komen vanaf het BaO. Dit om te voorkomen dat de leerlingen leerstof missen.

Op de Springplank werken veel specialisten. Zo heeft de school een Cesar therapeut (motorische training), logopedist, remedial teacher, taal-leesspecialist, rekenspecialist, speltherapeut. De specialisten staan in dienst van het onderwijsleerproces en dragen bij aan de ontwikkeling aan de leerlingen.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij bieden heterogene SBO groepen. Leerlingen zijn bij ons ingedeeld  op didactische leeftijd en er wordt zoveel mogelijk convergent  gedifferentieerd. Wij hebben bewust gekozen voor heterogene SBO groepen. Het is van  grote waarde dat kinderen les krijgen met leeftijdgenootjes. We voorkomen  hiermee dat kinderen ingedeeld worden op ‘hun niveau’ , hierdoor afzakken en  te weinig worden uitgedaagd. Daarnaast zijn we van mening dat zitten blijven  geen toegevoegde waarde heeft. Het blijft wel een enorme uitdaging om aan de  onderwijsbehoeften van al onze kinderen tegemoet te blijven komen. Sommige  kinderen zouden wellicht baat hebben bij een nog specifiekere aanpak. Hierbij  kan gedacht worden aan nog meer structuur, of specifieke begeleiding op  bepaalde belemmeringen. Naast het ontwikkelen van onze basisondersteuning is het ontwikkelen  van ondersteuningsvoorzieningen voor kinderen die een nog specifiekere  onderwijsbehoefte hebben een ontwikkelpunt. Zo beschikken wij over een observatiegroep voor Jonge Risico Kinderen.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Leze is de sleutel voor succes in de maatschappij. De school besteedt heel veel tijd en energie aan leesonderwijs. Groep 3 krijgt per dag 10 minuten extra leestijd, er is een RT er in dienst die individueel of met kleine groepjes leest volgens de Ralfi methode en de school heeft een eigen goed geoutilleerde bibliotheek. Jaarlijks investeert de school in nieuwe boeken die aansluiten bij de belevingswereld.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De school heeft een samenwerking met Femke Dak kindercentra. Femke Dak verzorgt voor- en naschoolse opvang.

Terug naar boven