Koningin Julianaschool

Abel Tasmanlaan 1 2678 ER De Lier

  • Schoolfoto van Koningin Julianaschool
  • Schoolfoto van Koningin Julianaschool
  • De kleuters zijn aan het werk op het digibord.
  • De kleuters kunnen volop ontdekken op ons groene schoolplein
  • Schoolfoto van Koningin Julianaschool

Het team

Toelichting van de school

Wij hebben een jong team, waar met veel enthousiasme wordt gewerkt.Het voordeel van een jong team is dat er veel fulltimers zijn. Dit werkt fijn voor de kinderen en voor het team.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Indien een leerkracht afwezig is als gevolg van ziekte of ander verlof, krijgen de kinderen in hun eigen groep les van een andere leerkracht. Soms is dat de duo-partner, maar meestal een externe kracht (invalleerkracht). Het kan voorkomen dat de kinderen verdeeld worden over andere groepen en hun lesprogramma daar uitvoeren, omdat er niemand beschikbaar is. In zeer nijpende gevallen kan een groep naar huis gestuurd worden, omdat er gewoonweg geen leerkracht beschikbaar is. Gelukkig is dit nog niet voorgekomen, omdat we enkele vaste invallers of ouders met een onderwijsbevoegdheid kunnen inschakelen. Als u een onderwijsbevoegdheid heeft, wordt u uitgenodigd om eens te komen praten over invalwerk op onze school.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Meester Wesley Klop geeft gymles aan alle leerlingen uit de groepen 3 t/m 8. Daarnaast is hij ook specialist 'Rots en Water'. Dit is terug te zien in zijn gymlessen. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Daarnaast besteden wij ook tijd aan schrijfonderwijs, sociaal emotionele vorming, verkeer en het werken met chromebooks. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Voorop staat dat wij streven naar het zoeken naar een passende aanpak voor elk kind. Onze school is op verschillende onderdelen gespecialiseerd in het bieden van specifiek onderwijs voor:* dyslectische leerlingen; wij hebben een specialist in huis. Het voordeel hiervan is dat er vroeg gesignaleerd wordt en de toepassingen die nodig zijn voor het kind toegepast kunnen worden in de klas.* meer-hoogbegaafde leerlingen; wij hebben een hoogbegaafden specialist in huis. Het voordeel hiervan is dat leerlingen uitgedaagd worden op hun niveau. Daarmee proberen we onderpresteren en verveling van deze leerlingen te voorkomen. Momenteel zijn er twee leerkrachten de masterstudie 'gedrag' aan het volgen, wat onze school zeker ten goede zal komen in een gerichte aanpak voor het gedrag van kinderen op de basisschool.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven