Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbaar leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635168" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
De groepen worden als volgt bemenst:
Groep 0/1: juf Hanneke (maandag), juf Bonita (dinsdag t/m vrijdag)
Groep 1/2: juf Ilja (maandag), juf Sanne (dinsdag t/m vrijdag)
Groep 3: juf Sharon D. (maandag), juf Eefje (dinsdag t/m vrijdag)
Groep 4: juf Marije (maandag t/m donderdag), juf Manon (vrijdag) juf Manon loopt stage
Groep 5: meester Leroy (maandag t/m donderdag), juf Shailaja (vrijdag)
Groep 5/6: juf Miranda (maandag en dinsdag), juf Merlin (woensdag t/m vrijdag)
Na de herstvakantie komt juf Esther terug van verlof op maandag en dinsdag en na de voorjaarsvakantie komt juf Patrica ook terug van verlofGroep 7: juf Linda (maandag, dinsdag en woensdag), Mirthe Benjamins (donderdag en vrijdag)
Groep 8: meester Rick (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag), juf Shailaja (woensdag)
Bovenstaande urenverdeling is gebaseerd op instructiemomenten (grote en kleine kring). De verwerking van de instructies vinden plaatst tijdens de speel- werk momenten.
Wereldoriëntatie zijn o.a. onze lessen Leskracht, verkeer en de lessen waarin wij activiteiten rondom burgerschap aanbieden. Burgerschap is ook een groot onderdeel van de Vreedzame School, waarin de sociaal-emotionele vaardigheden en participeren in een democratie aan bod komen.
De basisvaardigheden taal/lezen en rekenen zijn een belangrijk onderdeel in ons aanbod. Hier besteden we veel tijd aan, omdat onze kindpopulatie behoefte heeft aan het maken van 'lees- en rekenkilometers'.
Het ondersteuningsprofiel geeft een beeld van de kwaliteit van ons kindcentrum en de ondersteuning die wij kunnen bieden aan met name leerlingen met een extra onderwijs- en/of ondersteunings- behoefte. Het SOP geeft kengetallen en daarnaast onze reflectie daarop en de voorgenomen actiepunten. Via het SOP geven we het SWV en ons bestuur inzicht in onze basiskwaliteit, de kwaliteit van de basisondersteuning, de zorgzwaarte, de voorzieningen van de school, de deskundigheid van de werknemers en de mogelijkheden om bepaalde (passende) extra ondersteuning te geven.
Wij vinden dat elk kind recht heeft op goed en passend onderwijs. Wij hebben de intentie dat zo veel mogelijk kinderen regulier primair onderwijs in De Krim kunnen volgen. Wij realiseren ons dat we een zorgplicht hebben. Ons kindcentrum richt zich op het geven van basisondersteuning en in enkele gevallen op het geven van extra ondersteuning. In ons schoolondersteuningsprofiel, dat altijd ter inzage ligt op ons kindcentrum, hebben we beschreven welke ondersteuning we wel en niet kunnen geven.
Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning
Ons kindcentrum heeft voor schooljaar '24/'25 de volgende ambities:
- Verder met onze teamscholing rondom EDI 2.0., zodat niveaudifferentiatie gedurende de lessen nog beter tot zijn recht komt.
- Vanuit de subsidie basisvaardigheden hebben wij schooljaar '24/'25 voor 30 uren een extra onderwijsassistent.
- Er is een leerkracht één dag per week beschikbaar om leerlingen met ondersteuningsbehoeften, rondom taal/lezen en rekenen extra te ondersteunen.
- Onze rekencoördinator gaat de scholing rekendiagnostiek volgen, zodat wij als school beter tegemoet kunnen komen aan de behoeften van kinderen met rekenproblemen.
- De meer- en hoogbegaafdheidsspecialist gaat een duurzaam aanbod realiseren voor taal/lezen en rekenen gedurende schooljaar '24/'25 voor kinderen die maar uitdaging behoeven.
Wij werken samen met Welluswijs om te komen tot een integraal kindcentrum.
Dit betekent dat kinderen met 0 jaar bij ons starten en na groep 8 ons kindcentrum verlaten.Een groot voordeel van ons kindcentrum, is dat onze onderwijsassisten onder schooltijd binnen het onderwijs werken en na schooltijds de BSO onder hun hoede nemen. Hierdoor blijven de lijntjes tussen opvang en school kort.
Op dit moment wordt er voorschoolse en naschoolse opvang verzorgd binnen ons kindcentrum en zit de peuterspeelzaal in het MFA.
Doel is om te komen tot een kindcentrum, waarbij alle vormen van vroegschoolse, voorschoolse en naschoolse opvang geboden worden binnen één gebouw. Bij de bouw van ons nieuwe kindcentrum - datum in juni 2024 nog onbekend - zal dit worden gerealiseerd.Afgelopen schooljaar hebben we met het hele team KC gewerkt aan het vormen van een identiteitsrijke visie (op leren), onze pedagogische visie en onze didactisce visie binnen ons kindcentrum.
Schooljaar '24/'25 gaan we, vanuit deze visies, verder met het ontwikkelen van een doorgaande lijn binnen ons kindcentrum. In de praktijk zal dit terug te zien in gezamenlijke activiteiten gedurende de Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst, Pasen etc..Meer informatie over onze kinderopvang is te vinden via www.welluswijs.nl - locatie KC De Bron.