Rooms Katholieke Basisschool Panta Rhei

Jan van Scorelstraat 9 7741 XM Coevorden

Kleuters kiezen voor zelfstandig activiteit in een spelhoek, weektaak werken of worden uitgenodigd voor begeleid werken met de leerkracht.

Het team

Toelichting van de school

Directeur 

De directeur is integraal verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de school en belast met de voorbereiding, vaststelling, uitvoering en evaluatie van het beleid op schoolniveau. Hij/zij doet dit in nauw overleg met de intern begeleider en het team.   De directeur overlegt met de medezeggenschapsraad (MR) over schoolse zaken zoals vastgesteld in het MR-reglement van Catent. Hij/zij laat zich adviseren door de school-adviescommissie (SAC) over zaken met betrekking tot onderwijs, opvoeding, levensbeschouwelijke identiteit en andere zaken die de school betreffen. Op basisschool Panta Rhei is momenteel geen SAC.  

Intern begeleider 

Om de leerlingenzorg zo goed mogelijk te begeleiden en te coördineren, heeft onze school een intern begeleider. Zijn/haar belangrijkste taken zijn:  Zorg voor het leerlingvolgsysteem.  Het regelmatig onderhouden van contact met de leerkrachten over de ontwikkeling van de kinderen.  Het voorbereiden en leiden van groepsbesprekingen en het verzorgen van de verslaglegging.  Het coachen van leerkrachten in de begeleiding van leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften  Het leggen en onderhouden van contacten met externe instanties.  Het adviseren bij gesprekken met ouders.  Binnen de formatie van de school wordt ruimte gemaakt voor de functie van intern begeleider. Natuurlijk blijft de leerkracht de eerstverantwoordelijke voor de begeleiding van de leerlingen uit zijn/haar groep.  

Groepsleerkrachten
De groepsleerkracht heeft de verantwoordelijkheid voor een groep. In geval van een duobaan wordt de verantwoordelijkheid gedeeld. De leerlingen hebben dan les van twee leerkrachten. Dit kan het geval zijn indien een leerkracht in deeltijd werkt, of wanneer een leerkracht naast lesgevende taken ook nog andere taken binnen school uitoefent. Iedere leerkracht heeft binnen het team ook andere taken. We doen dan een beroep op de specifieke kwaliteiten van leerkrachten.  

Onderwijsassistent 

De onderwijsassistent voert onder de verantwoordelijkheid van de groepsleerkracht allerlei activiteiten uit die bijdragen aan een betere ontwikkeling van de leerlingen. De werkzaamheden variëren van het begeleiden van individuele of kleine groepen leerlingen bij hun leertaken tot het organiseren van excursies. 

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging groepsleraren

Catent werkt met een interne vervangingspool. Hierop kan de directeur een beroep worden gedaan bij (langdurige) afwezigheid van een leraar. Deze pool wordt pas ingeschakeld nadat gekeken is of de vervanging intern kan worden opgelost. Gezien het grote lerarentekort kunnen wij helaas niet voorkomen dat leerlingen naar huis moeten worden gestuurd of dat klassen worden opgedeeld.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Zie document 'schoolondersteuningsprofiel'

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven