De Capelse Schoolvereniging

Duikerlaan 402 2903 AC Capelle aan den IJssel

Schoolfoto van De Capelse Schoolvereniging

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op De CSV 

Wist u dat u in de loop van de jaren uw kind minimaal 7520 uur toevertrouwt aan de zorg van de juffen en meesters van een basisschool? Dat is een groot deel van een kinderleven. Op de basisschool wordt het fundament gelegd voor de (school)ontwikkeling van uw kind. Als ouder kiest u een school met zorg uit. De basisschool wordt of is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven van u en uw kind(eren).   Alle basisscholen bieden in hun onderwijs kerndoelen aan, deze zijn bij wet vastgelegd. Naast de kerndoelen kunnen scholen een uitgebreider lesaanbod aanbieden. Scholen verschillen verder in hun manier van werken, kwaliteit, cultuur, sfeer en resultaten. Al die verschillen maken het kiezen niet eenvoudig.  

De Capelse Schoolvereniging heeft voor u deze schoolgids samengesteld om u te helpen bij het kiezen van een school voor uw kind. In de schoolgids beschrijven we waar we voor staan en welke uitgangspunten we hanteren. En natuurlijk hoe we proberen onze kwaliteit te handhaven en waar mogelijk te verbeteren.  In de schoolgids leggen we ook verantwoording af voor onze manier van werken en over de resultaten die we op De Capelse Schoolvereniging behalen. Deze schoolgids is natuurlijk ook voor ouders die hun kinderen al op onze school hebben. In de schoolgids spreken we steeds over ouders. Met ouders bedoelen wij alle volwassenen die de zorg voor onze leerlingen hebben.  Voor de start van het nieuwe schooljaar plaatsen we de schoolgids op de site.  De schoolgids is tot stand gekomen in samenwerking met het team, het bestuur en de medezeggenschapsraad. Ook hebben we de reacties van ouders verwerkt op eerdere versies van deze schoolgids.  We hopen dat u onze schoolgids met plezier leest. Als u tijdens of na het lezen vragen, opmerkingen of suggesties heeft... vertel het ons!  

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Gemiddeld heeft De CSV per schooljaar 220 leerlingen verdeeld over 9 groepen.  Er zijn drie relatief kleine, gecombineerde kleutergroepen (groep 1 en 2) en zes jaargroepen (groep 3 t/m 8).

De school kent een breed voedingsgebied.  


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
203
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven