Kindcentrum Ontdekrijk

Rogaland 31 2905 AP Capelle aan den IJssel

Schoolfoto van Kindcentrum Ontdekrijk

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Ontdekrijk heeft het liefst alle dagen haar leerlingen op school en zal steeds haar uiterste best doen om zoveel mogelijk te voorkomen dat haar leerlingen een dag thuis moeten werken. Ontdekrijk zal bij uitval van leerkrachten de leerlingen van de betreffende groep verdelen over de andere klassen. Door het landelijke lerarentekort kan het voorkomen dat er bij ziekte en uitval tijdelijk geen vervanging is voor de groep. Indien er geen passende inval is vragen wij u om zelf voor opvang of oppas te zorgen. De leerlingen blijven dan thuis en krijgen werk mee naar huis om geen onderwijstijd verloren te laten gaan. Hiermee willen we duidelijkheid en rust voor uw kind, de andere leerlingen en de docenten creëren. Alleen in uiterste nood kunt u in overleg met school afspraken maken om uw kind toch naar school te sturen. Bij langdurige uitval gaan wij natuurlijk zo snel mogelijk op zoek naar een vervanger van de leerkracht.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Leerlingen werken binnen een leerstofjaarklassensysteem. Leerlingen zijn dus op basis van hun leeftijdsgroep ingedeeld

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

           

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op Kindcentrum Ontdekrijk werken we met het leerstofjaarklassensysteem. Dit houdt in dat in principe alle leerlingen dezelfde leerstof krijgen aangeboden. Er wordt gedifferentieerd op 3 niveaus: de basisstof, verrijkings- en/of verdiepingsstof en extra oefenstof.

Sommige leerlingen gaan na de instructie zelfstandig aan het werk. Zij kunnen meer aan en krijgen derhalve een aanvullend- en extra uitdagend lesprogramma aangeboden. Andere leerlingen volgen na de basisinstructie een verlengde instructie.  Zij krijgen extra leertijd of extra leerstof om de doelen te bereiken. Kinderen met een grote achterstand op één of meer vakken kan een aangepast onderwijsprogramma worden geboden met daarbij aangepaste einddoelen. Deze aanpassingen worden vastgelegd in het OPP (ontwikkelingsperspectief) van de leerling.

In de reguliere groepen zitten leerlingen die de Nederlandse taal nog niet (voldoende) machtig zijn. Deze leerlingen krijgen een extra aanbod op taalonderwijs. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Op Ontdekrijk zijn met ingang van het schooljaar 2023/2034 twee bevoegde docenten in dienst die leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte, individueel of in kleine groepjes, kunnen begeleiden bij deze hulpvraag. Verder zal er voor een aantal leerlingen een aanbod zijn voor onderwijstijd verlenging door middel van huiswerk begeleiding en extra onderwijstijd.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Onze school biedt ruimte aan Gro-Up, een organisatie voor voor- en vroegschoolse educatie/peuteropvang en kindcentrum. Ontdekrijk heeft overleg met Gro-Up. Zo worden thema's worden afgestemd tussen de kleutergroepen en peuterspeelzaal worden er gezamenlijke activiteiten ondernomen, zoals bijvoorbeeld het voorleesontbijt en vinden er overleggen plaats tussen de pedagogisch medewerkers, leerkrachten van de kleutergroepen en de intern begeleider.

Terug naar boven