De Zonnewijzer

Lange Heul 149 b 1403 NH Bussum

Schoolfoto van De Zonnewijzer

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Helaas kan het voorkomen dat een leerkracht ziek wordt. We proberen de vervanging voor de kinderen zo gunstig mogelijk te regelen. Wanneer er twee leerkrachten in de groep staan, zal in eerste instantie een beroep worden gedaan op de andere groepsleerkracht. Op korte termijn zal geprobeerd worden een invalleerkracht in te schakelen. Vrijwel altijd is dit een leerkracht van ons eigen team, voor de kinderen dus een bekend gezicht.

Mocht het zo zijn dat er geen vervanger beschikbaar is dan verdelen wij op dag 1 de kinderen over de andere groepen. Mocht er dan nog geen vervanging beschikbaar zijn dan kan het voorkomen dat u tijdig een bericht ontvangt om uw kind thuis te houden. Uw kind krijgt dan werk mee om thuis te gaan maken.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De groepen 1/2 zijn gemengd van samenstelling. Wij kiezen daarvoor, omdat het op deze manier mogelijk is de kinderen gelijkmatig over de groepen te verdelen. Ook het sociale aspect speelt een belangrijke rol. Het blijkt dat de jongste kinderen in een gemengd samengestelde groep sneller wennen. Ook kunnen de oudste kinderen de jongsten helpen.

Vanaf groep 3 wordt er gewerkt volgens het leerstofjaarklassensysteem. Dit houdt in dat leerlingen van nagenoeg dezelfde leeftijd bij elkaar zitten. In enkele situaties kan het voorkomen dat er combinatiegroepen gevormd worden. Vooral het leerlingenaantal is hierbij een doorslaggevende factor.

Voor het vak bewegingsonderwijs is een vakleerkracht aangesteld. Wij vinden het belangrijk dat de lessen bewegingsonderwijs gegeven worden door een bekwame, gespecialiseerde leerkracht. Daarom worden alle gymlessen door deze leerkracht verzorgd.

Voor het vak muziek hebben we een vakleerkracht. De vakleerkracht verzorgt de muzieklessen bij ons op school.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De Zonnewijzer heeft breed ingestoken op zorg voor leerlingen. Er is ruimte voor begeleiding van kinderen met specifieke onderwijs- en/of ondersteunigsbehoefte. Er wordt extra ondersteuning geboden door deskundige leerkrachten, intern begeleider en indien wenselijk door externe deskundigen. De problematiek is divers en dit vraagt een diverse aanpak van de leerkrachten en van het ondersteuningsteam. De onderwijsbehoeften van de leerlingen en de ondersteuningsbehoeften van de ouders lopen sterk uiteen. Daarmee lopen ook de ondersteuningsbehoeften van de leerkrachten sterk uiteen. Toch vinden wij het belangrijk om breed te blijven insteken op zorg voor kinderen, omdat wij staan voor een school die een afspiegeling is van de maatschappij. Voorafgaand aan plaatsing wordt echter zeer nauwkeurig gekeken naar de onderwijsbehoeften van het kind in combinatie met de onderwijsbehoeften van de groep, de groepssamenstelling (hoeveelheid kinderen en zorgzwaarte), de ondersteuningsmogelijkheden van de school op korte en langere termijn. Een optelsom van deze factoren maakt of wij wel of niet de meest geschikte school zijn voor een kind.  De ambitie van De Zonnewijzer is om kwalitatief goed onderwijs te verzorgen aan alle kinderen die worden aangenomen op onze school. Om dit te kunnen realiseren zullen wij onze mogelijkheden en onmogelijkheden (grenzen) duidelijk kenbaar maken bij aanmelding, omdat wij het belangrijk vinden dat alle kinderen het onderwijs krijgen waar zij recht op hebben.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De Zonnewijzer is een school waar het aanleren van de basisvaardigheden centraal staat.

Door een intensieve samenwerking met de VVE-peuterspeelzalen De Regenboog en een nauwe samenwerking met VVE-peuterspeelzaal De Bolderwagen worden thema's op elkaar afgestemd en worden kinderen met een VVE-indicatie zorgvuldig overgedragen naar de school, zodat wij ons aanbod en onze aanpak kunnen afstemmen op de ondersteuningsbehoeften van de leerlingen.

In de groepen 1/2 wordt gewerkt vanuit de leerlijnen van het SLO. Er wordt binnen de thema's doelgericht gewerkt. Alle kinderen uit de groepen 1 en 2 worden door middel van het observatie en registratieprogramma KIJK! gevolgd in hun ontwikkeling.

Terug naar boven