St. Leonardusschool

Gooteplein 2 3232 DA Brielle

  • Schoolfoto van St. Leonardusschool
  • Schoolfoto van St. Leonardusschool
  • Schoolfoto van St. Leonardusschool
  • Schoolfoto van St. Leonardusschool
  • Schoolfoto van St. Leonardusschool

Het team

Toelichting van de school

Op onze school staan voor de begeleiding van de kinderen verschillende mensen klaar: in een volledige weektaak of met een deeltijdfunctie werken er 2 directeuren en 25 groepsleerkrachten. Voorts is er een administratief medewerkster en zijn er 2 medewerkers m.b.t. conciërgetaken aan de school verbonden. Het team van de St. Leonardusschool is als volgt opgebouwd:

• De directie heeft de algemene leiding en de eindverantwoording; de directie wordt ondersteund door de algemene directie van Onderwijsgroep EduMare. De directie vormt samen met de kwaliteitscoördinatoren het managementteam van de school.

• Er zijn 2 kwaliteitscoördinatoren. Zij zijn verantwoordelijk voor de organisatie en invulling van interne en externe hulp voor kinderen met een specifieke leer- of gedragsontwikkeling.

• De groepsleerkrachten zorgen gezamenlijk voor de begeleiding van de leerlingen. De leerlingen zijn in het schooljaar 2021-2022 verdeeld over 15 groepen.

• Er zijn 2 vakleerkrachten bewegingsonderwijs. Deze leerkrachten verzorgen de gymnastieklessen in de groepen 1 t/m 8.

• Er is een administratief medewerkster; zij ondersteunt de directie m.b.t. organisatie en administratie.

• Er zijn twee ICT-medewerkers; zij dragen de zorg voor de technische en de onderwijskundige inzet van ICT-middelen. Tevens is er een externe netwerkbeheerder.

• Een aantal leerkrachten heeft een extra taak:

1. Er zijn 11 bedrijfshulpverleners. Hun aandacht richt zich op de arbeidsomstandigheden en de veiligheid binnen de school. Jaarlijks is er voor de BHV-ers een herhalingscursus m.b.t. de hulpverlening.

2. Twee leerkrachten zitten als vertegenwoordiger in de ouderraad.

3. Vier leerkrachten vertegenwoordigen het team in de medezeggenschapsraad (MR); één leerkracht heeft zitting in de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR).

4. Jaarlijks worden diverse taken binnen het team verdeeld. Taken die zich richten op de inhoud en de organisatie van het onderwijs.

5. De directie heeft de taak van preventiemedewerker/veiligheidscoördinator. De preventiemedewerker ondersteunt de werkgever bij de zorg voor de dagelijkse veiligheid en gezondheid op de werkvloer.

6. Daarnaast zijn er twee medewerkers met de taak interne vertrouwenspersoon t.b.v. de leerlingen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wij hebben het volgende uitgangspunt:

Bij verlof of afwezigheid doen we er alles aan om een goede vervanger te vinden voor de klas. De continuïteit voor onze leerlingen en het leerproces staat bovenaan. In veel gevallen vervangt de duo-collega de afwezige collega. In andere gevallen iemand anders uit het team.

Bij langere afwezigheid kunnen we een aanvraag doen vanuit de vervangings-pool Voorne-Putten, Rozenburg.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven