CBS de Wegwijzer

Hoofdweg 126 9695 AP Bellingwolde

  • de voorzijde aan de Hoofdweg 126
  • Sneeuw op het Natuurplein
  • Schoolfoto van CBS de Wegwijzer
  • Schoolfoto van CBS de Wegwijzer
  • Schoolfoto van CBS de Wegwijzer

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging van leerkrachten wordt zoveel mogelijk intern geregeld. Als dat niet mogelijk is, wordt een vervangende leerkracht via de vervangingspool van onze vereniging ingezet.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De leerlingen zijn verdeeld over 3 basisgroepen (units). De leerlingen krijgen instructie op hun eigen niveau. Soms is dat samen met leerlingen uit een andere basisgroep. Zo kunnen we recht doen aan de verschillen tussen kinderen. Iedereen is gelijk, niemand hetzelfde.

Klasindeling

  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Hier beschrijven hoe wij tot de onderwijstijd komen.

Onze school voldoet ruimschoots aan de wettelijke eis van 7520 uren onderwijs over 8 schooljaren. Wij kiezen er bewust voor om de kinderen de eerste schooljaren iets minder onderwijsuren aan te bieden en de hogere jaargroepen meer onderwijsuren aan te bieden. 

De inhoud van ons onderwijs en welke leermiddelen/methodes wij gebruiken staan in ons Schoolplan, hoofdstuk 4.  link naar de inhoud van ons onderwijs

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Om tot de wettelijke eis van minimaal 7520 uren onderwijs te komen over 8 schooljaren, wordt jaarlijks de urenberekening in combinatie met het vakantierooster gemaakt. Deze wordt voorgelegd ter akkoord aan de Medezeggenschapsraad en de Schoolcommissie (MR/SC). 

Wij kiezen er bewust voor om de kinderen de eerste schooljaren iets minder onderwijsuren aan te bieden en de hogere jaargroepen meer onderwijsuren aan te bieden. 

In hoofdstuk 4. van ons Schoolplan vindt u meer informatie over de inhoud van ons onderwijs; welke methodes en activiteiten wij gebruiken in ons onderwijs. link naar de inhoud van ons onderwijs

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Met ingang van 1 augustus 2014 is de wet Passend Onderwijs in werking getreden. Deze wet maakt mogelijk, dat ouders van leerlingen met extra onderwijsbehoeften hun kinderen kunnen aanmelden bij een basisschool. Wij hebben in dat geval gedurende een periode van 6 weken de tijd om samen met Veste (kwaliteitsnetwerk VCO) na te gaan of het kind kan worden toegelaten op de school. Wij kunnen zo nodig deze periode eenmalig met 4 weken verlengen. Bij de aanmelding van vierjarigen is de periode om de bepalen wat de juiste onderwijsplek is een jaar. 

Het document Schoolondersteuningsprofiel (SOP)  is in het najaar van 2019 geactualiseerd en in februari 2020 vastgesteld door de Medezeggenschapsraad en Schoolcommissie. 

Het SOP zou in schooljaar 2022-2023 geactualiseerd worden. Na publicatie dat het SOP in de huidige vorm zou verdwijnen, is de vorige versie van het SOP nog niet geactualiseerd.

Op verzoek van het Samenwerkingsverband heeft de school in de zomer van 2023 het POS (Perspectief op School) gevuld. Een nieuw systeem van de samenwerkingsverbanden waaruit een nieuw SOP kan worden gegenereerd.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Met ons Kindgericht onderwijs proberen wij, binnen onze mogelijkheden, de meest passende ondersteuningsbehoefte te creëren voor onze leerlingen. Dit is en blijft Maatwerk, geen kind is gelijk.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven