Openbare basisschool De Meander

Parkrijklaan 121 D 1567 HD Assendelft

Schoolfoto van Openbare basisschool De Meander

Het team

Toelichting van de school

Een school krijgt op basis van het aantal leerlingen en het opleidingsniveau van de ouders financiering van het Ministerie. In de grafiek “hoeveel fte is er beschikbaar voor de instelling”wordt de school afgezet tegen de gemiddelde schoolgrootte. Bij minder leerlingen zijn er dus mindermiddelen beschikbaar en dus ook minder personeel. Omgekeerd uiteraard ook, bij meer leerlingenzijn er meer medewerkers op de school.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Naast onze vakleerkracht gymnastiek hebben wij ook andere specialisten aan onze school verbonden. Dat zij leerkrachten die een gerichte opleiding hebben gevolgd op het gebied van rekenen, taal/lezen, motoriek, gedrag, wetenschap en techniek en ICT. Zij ondersteunen de leerkrachten in de groep op hun specialiteit en het management bij de ontwikkeling van nieuw beleid.

Daarnaast hebben wij op donderdag en vrijdagmiddag een kinderfysiotherapeut die in onze speelzaal haar behandelruimte heeft. Ook die expertise kunnen wij inzetten als dat nodig is.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Plusklas. Kinderen met een IQ boven de 130 gaan een keer per week een dagdeel naar de plusklas. Op onze school is dat een plusklas voor de groepen 5 en 6. Zij krijgen les van een speciaal opgeleide plusklas leerkracht.

Huiswerkklas begrijpend lezen. Hier krijgen kinderen na schooltijd 45 minuten extra onderwijs voor begrijpend lezen.

Huiswerkklas rekenen. Hierbij krijgen kinderen na schooltijd 45 minuten extra onderwijs voor rekenen.

Motorisch remedial teaching (MRT). Een dinsdag in de twee weken krijgen, kinderen die dat nodig hebben, tijdens de schooluren extra ondersteuning voor hun motorische ontwikkeling.

Faalangstreductietraining. Een keer per week krijgen kinderen uit groep 7 en 8 extra ondersteuning. Deze lessen worden onder schooltijd gegeven.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven