Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Op deze pagina vindt u informatie over de onderwijstijden en hoe we de opvang organiseren.
De opvang wordt verzorgd door AKROS, (www.akros-amsterdam.nl), conform de door AWBR vastgestelde kaders. Er is regelmatig overleg tussen AKROS en de directie van de school over allerlei zaken.
Overblijven/Tussenschoolse opvang
De overblijfgelegenheid is voor iedereen toegankelijk. Kinderen eten een zelf meegebrachte gezonde lunch. De kinderen blijven de hele tijd onder toezicht. De kosten voor de overblijf zijn 2,10 euro per keer als u een contract heeft afgesloten en per automatische incasso betaalt. De kosten zijn 2,30 euro per keer als u een contract heeft afgesloten en per acceptgiro betaalt.
Als u incidenteel van de overblijf gebruik wilt maken, moet u een strippenkaart kopen. Een strippenkaart kost 14,45 euro. De genoemde bedragen gelden in ieder geval voor de rest van dit kalenderjaar. In november/december zal gekeken worden of deze prijzen ook voor de rest van het schooljaar blijven gelden. Alle overblijfmedewerkers zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag).Verkoop van strippenkaarten voor de TSO: woensdag tussen 8.30 en 8.45 uur bij de directie.
Buitenschoolse opvang (bso)
De opvang na schooltijd is van 14.45 uur tot maximaal 18.30 uur. De kosten zijn afhankelijk van uw situatie. Inschrijven voor BSO: maandag t/m donderdag van 9.30 uur tot 12.30 uur. Telefoon: 020-5893333, Balboastraat 18, 1057 VW Amsterdam of inschrijven opvang.
We hanteren tot de kerstvakantie een continurooster van 8.30 -14.00 uur. De opvang na schooltijd is van 14.00-18.30 uur.
Op school hanteren wij een aantal regels en afspraken:
Gedragsregels: vrouwen en mannen, meisjes en jongens worden als gelijke van elkaar bahndeld en gaan op voet van gelijkheid met elkaar om. Mannen en vrouwen geven elkaar een hand bij kennismaken of begroeten. Kinderen zowel als volwassenen, mannen en vrouwen kijken elkaar aan als zij met elkaar spreken. Mannen en vrouwen communiceren op gelijke voet met elkaar. Jongens en meisjes zwemmen en gunnen gezamenlijk. Vanaf groep 3 zijn er aparte omkleed- en douchefaciliteiten.
Kleding: Vanuit het ministerie is een leidraad voor kleding op scholen opgesteld. Wij als school hanteren deze leidraad. Het dragen van kleding waarbij tijdens de communicatie de gezichtsuitdrukking en de articulatie niet kan worden waargenomen is niet toegestaan. Kleding mag een goede communicatie niet in de weg staan. Het is voor school noodzakelijk om te kunnen vaststellen wie zich in het gebouw bevindt. Om die reden is gezichtsbedekkende kleding niet toegestaan. Kleding waarbij de veiligheid in het geding is bij lessen in sport en spel is niet toegestaan.
Mobiele telefoons: Het is kinderen niet toegestaan mobiele telefoons mee te nemen naar school. In zeer uitzonderlijke gevallen kan de directie aan een ouder toestemming geven dat een kind een keer een mobiele telefoon meeneemt. Die gaat in de ochtend in de kluis en wordt direct na schooltijd weer aan het kind gegeven. De school kan nooit aansprakelijk worden gesteld indien er dan toch sprake is van vermissing. Kinderen kunnen, na overleg gebruik maken van de telefoon op school.